Изберете страница

Ecole Nouvelle de la Suisse Romande

Учебно заведение: Ecole Nouvelle de la Suisse Romande
Местоположение: Лозана, Швейцария
Възраст на учениците: 10-19 год.
Годишна такса: CHF 66 700 – 74 600
Образователни програми:  International Baccalaureate, Swiss Matura
Уеб сайт: http://www.ensr.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Ecole Nouvelle de la Suisse Romande e основано през 1906 г. За повече от век, откакто съществува, училището е придобило отлична репутация и се слави е ненадминати академични постижения. Ecole Nouvelle е едно от първите пансионни училища, които въвеждат международната програма International Baccalaureate. Към момента в Ecole Nouvelle de la Suisse Romande се обучават 600 деца, 40 от които са на пансион.

Ecole Nouvelle de la Suisse Romande се намира в централната част на прекрасния швейцарски град Лозана в непосредствена близост до Женевското езеро.

Учебни програми

В Ecole Nouvelle има деца на различни възрасти: детска градина (3-6 години), начално училище (7-10 год.), средно училище (11-14 год.), гимназия (15-18 год.) и пансионатно училище (13-18 год). През последните две години от своето обучение, учениците се подготвят за международната диплома International Baccalaureate и швейцарската квалификация Swiss Maturity, които се предлагат на английски и френски език.

Настаняване

Общежитието се намира в историческа реновирана сграда в базата на училището. Децата се настаняват по 1-3 в стая в зависимост от пола и възрастта си. Всички имат достъп до ТВ зала и безжична Wi-Fi интернет връзка. Училищният ресторант предлага три балансирани хранения всеки ден.

Спорт и развлечения

На учениците от Ecole Nouvelle de la Suisse Romande се предлага голям избор от спортни, културни и развлекателни дейности, които да практикуват в свободното си време. Извънкласните дейности за разнообразяване на учебната програма включват рисуване, музика и актьорско майсторство. През почивните дни се организират посещения на културни мероприятия, ски дни, планински разходни и екскурзии .

Изисквания и прием

За пансионно обучение се изисква минимална възраст 12 години, както и да се положи приемен тест на училището и да се предостави академична справка от предходното учебно заведение.

Можете да разгледате всички пансионни училища в Швейцария, за които съдействаме безплатно, в секцията Средно образование в Швейцария на нашия сайт.

висше образование в Италия, Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина