Изберете страница

Collège du Léman

Учебно заведение: College du Leman
Местоположение: Женева, Швейцария
Възраст на учениците: 11-18 год.
Годишна такса: CHF 94’400
Образователни програми: IGCSE, High School Diploma (AP courses), IBDP, French Baccalaureate, Maturité Fédérale
Уеб сайт: http://www.cdl.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Collège du Léman е реномирано училище за основно и средно образование, добре познато на международните студенти. От основаването си през 1960 год. досега, колежът приема младежи от цял свят и се гордее с няколко хиляди възпитаници от близо 120 националности. Ултрамодерните условия, които колежът предлага, го правят предпочитано място за академични и спортни занимания.

Базата на колежа за средно образование е на 9 км. от центъра на Женева. Градът е столицата на френскоговорящия регион Романдия в Швейцария и седалище на най-значимите международни организации.

Учебни програми

Училището предлага програми за ученици от 5 до 18 год. To уникално съчетава изискванията на френската, швейцарската, британската и американската образователна система. Всички ученици изучават английски и френски език. При нужда от допълнителна подготовка се предлага съпътстващо интензивно обучение по основния език. Колежът за средно образование има два центъра съобразно основния език за подготовка:

  • Англо–Американски център с преподаване на английски език, който предлага два вида академични програми – американска и международна
  • Френско–Швейцарски център с преподаване на френски език, който подготвя за френската диплома за средно образование „French Baccalaureate” и швейцарската „Maturité Fédérale”

Настаняване

College du Leman разполага с модерно оборудвани общежития, в които момичета и момчета се настаняват по отделно, съобразно възрастта им. Децата са под постоянно наблюдение от дежурен педагог, който е на тяхно разположение за съвет и подкрепа 24 часа в денонощието.

Спорт и развлечения

Колежът за средно образование е известен с интензивната си програма за спорт и развлечения. Предлагат се възможности за практикуване на различни спортове: плуване, боулинг, футбол, гимнастика, йога, баскетбол, джудо и волейбол. Учениците могат да спортуват още лека атлетика, тенис, софтбол, ориентиране, ръгби, а през зимния сезон има възможност за каране на ски и сноуборд в швейцарските Алпи.

Ако искате да научите повече за процеса по кандидатстване Collège du Léman, можете да се обърнете към консултантите на агенция „Скай Лайнс“. Като негов официален партньор за България, съдействието ни е безплатно.

висше образование в Италия, education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование