Изберете страница

College Champittet

Учебно заведение: College Champittet

Местоположение: Лозана, Швейцария

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

Годишна такса: CHF 81 500 – CHF 99 500

Образователни програми: International Baccalaureate (IB), Bilingual Swiss Maturité, French Baccalaureate

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Collège Champittet (Колеж Шампите) е частно дневно и бординг училище в Швейцария основано през далечната 1903 г. Намира се на брега на Женевското езеро – в близост до центъра на Лозана и Олимпийския музей.

За училището

Вече повече от 115 години колежът предоставя изключително образование както на местни, така и на международни ученици. Кампусът включва: модерни класни стаи, библиотека, компютърни зали, столова, кафетерия и спортни игрища. Като допълнение към редовните часове Collège Champittet е интегрирал 3 нови специални програми за своите бординг ученици, а именно: Etiquette and Manners, Health & wellness, Leadership.

Учебни програми

  • International Baccalaureate (IB)
  • Bilingual Swiss Maturité
  • French Baccalaureate

Настаняване

Учениците се настаняват в комфортни общежития в стаи по двама.

Спорт и развлечения

Колежът се стреми да постигне перфектният баланс между образование, спорт, култура и  развлечения през свободното време на учениците. Предлагат се различни извънкласни занимания като: футбол, баскетбол, волейбол, тенис, зумба, програмиране, музика, изкуство и др. През годината се планират както посещения на местни забележителности, така и екскурзии в чужбина, като под внимание се взимат интересите на учениците.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка за последните 2 години от обучението. Полага се онлайн тест по английски език и се провежда интервю в самото училище или по Skype.

Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование, висше образование в Италия