Изберете страница

Collège Alpin International Beau Soleil

Учебно заведение: Collège Alpin International Beau Soleil

Местоположение: Villars-sur-Ollon, Switzerland

Възраст на учениците: 11 – 18г.

Годишна такса: CHF 122 380

Образователни програми: MYP, IBDP, American High School Diploma

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Основан през 1910 г., Collège Alpin International Beau Soleil е едно от най-престижните частни пансионни училища в Швейцария. Разположен в красиво и безопасно селце в швейцарските Алпи, на 1350 метра надморска височина, колежът предлага един истински международен образователен опит.

За училището

В семейната атмосфера на колежа се обучават 260 ученици от 57 държави, като на всеки ученик се предоставя индивидуално внимание в домашен уют. Вълнуващите преживявания, както в класната стая, така и извън нея, образователните пътувания по света, планинските предизвикателства и зимната ски програма на колежа, помагат на учениците да развият едно по-добро разбиране и оценяване на света около тях, както и да придобият умения, включващи устойчивост, работа в екип и сътрудничество, които са важни за тяхното бъдеще.

Учебни програми

Обучението в колежа в средните класове (6-10 клас) е по програмата Middle Years Programme (MYP). В гимназията учениците могат да изберат да продължат образованието си по международната програма The International Baccalaureate (IB) или по американската образователна система – American High School Diploma. Обучението по програмата IB може да бъде на английски, френски или двуезично, в зависимост от езиците, които владее всеки ученик.

Настаняване

Колежът разполага с общо пет общежития, като предлага настаняване на пълен пансион за ученици от 57 държави на възраст между 11 и 18 г. Момчета и момичета се настаняват в отделни сгради. Следучебната програма включва пейнтбол екскурзии, планинско катерене, както и посещения на местни замъци, Женевското езеро, филмови прожекции, арт галерии, музеи и др.

Спорт и развлечения

Учениците са насърчени да се възползват от чудесната локация на колежа сред Швейцарските Aлпи, благодарение на която могат да водят активен начин на живот. Училището предлага голямо разнообразие от спортове, като сноуборд и ски са най-практикуваните през зимата. Учениците могат да участват и в клубове по баскетбол, футбол, бадминтон, плуване, танци, гимнастика и др.

Изисквания за прием:

При кандидатстване в колежа се полагат изпити по английски език и математика, както и интервю с академичния директор.

Изисква се също и предоставяне на академична справка и препоръка от текущото училище и мотивационно писмо.

Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование, висше образование в Италия