Изберете страница

Aiglon College

Учебно заведение: Aiglon College
Местоположение: Villars-sur-Ollon, Switzerland
Възраст на учениците: 9-18 год.
Годишна такса: CHF 78 000 – 130 000
Образователни програми: IGCSE, International Baccalaureate (IB Programme)
Уеб сайт: http://www.aiglon.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Разположен на височина от 1’258 м., точно зад курортното ски село Villars-sur-Ollon във френскоговорящата част на Швейцария, кампусът на Aiglon College е сам по себе си едно малко село високо в Алпите.

Когато Джон Корлет основава колеж „Айглон“ през 1949 г., той има уникална визия: да съчетае специфичния характер на планинския живот с новаторска образователна мисия. Днес Айглон пази тази оригинална визия и е едно от най-отличителните пансионни училища в света.

За училището

Aiglon е англоговорящо училище, оформено в традициите на британското образование. Учениците следват световно признатите програми IGCSE и International Baccalaureate (IB), като същевременно развиват практически умения, като интегрират учебната програма във всички области на живота. Фокусираната и индивидуално пригодената програма позволява на всеки ученик да получи достъп до уникален за него самия начин на обучение.

Характерът на възпитаниците на Айглон се оформя сред планината. От основно значение за образователната философия е уникално изработената експедиционна програма, която  използва местоположението на Aiglon College в швейцарските Алпи, за да ангажира учениците в дейности, предназначени да развият чувството им за предизвикателство и отговорност в изключително практична среда.

Учебни програми

Учениците между 9 и 13 годишна възраст следват балансирана учебна програма, която има за цел да ги подготви за специализиране в определена дисциплина. През следващите две години децата се подготвят за изпитите IGCSE, които полагат на 16 годишна възраст. През последните 2 учебни години учениците от горния курс изучават International Baccalaureate (IB).

Неразделна част от развитието на учениците е да поставят по-голям акцент върху това колко се ангажират с холистичните принципи на училището и отговорностите, които има всеки един от тях като възпитаник на Aiglon College. Затова, за да завършат с диплома на Aiglon College, наред с другите активности, които се предлагат в училището, учениците трябва да направят поне две или три планински експедиции на срок – включващи дейности като скално катерене, ски бягане, както и тридневни дълги експедиции.

Настаняване

Кампусът включва над 30 сгради и съоръжения, разположени върху площ от 60 000 квадратни метра. Възползвайки се от безопасната, алпийска среда, учениците се радват на открит кампус, където се разхождат свободно между къщите си, класовете и следобедните занимания, а основния лифт на ски курорта е само на 250 метра. Учениците живеят в общо 9 къщи (пансиона) и имат достъп до съоръжения, които включват съвременен спортен център, научни лаборатории, собствена обсерватория, художествен отдел, частни кабинети по музикална практика и многофункционално библиотечно и технологично пространство. Настаняването на по-малките е в стаи с по 4 легла, а по-големите ученици са в самостоятелни или двойни стаи. Всяка една от къщите разполага с общо помещение, трапезария, кухня и стая за отдих и игри.

Спорт и развлечения

През зимата учениците карат ски два пъти седмично като част от програмата за физическо възпитание. Те могат да участват и в други извънкласни ски дейности или да се присъединят към елитния състезателен ски отбор на училището. През другите сезони учениците участват и в широк спектър от състезателни и неконкурентни спортове като футбол, плуване и йога. Тези занимания са насърчавани и са от основно значение за балансираното развитие на възпитаниците на Aiglon.

Изисквания за прием:

  • Попълнена онлайн апликационна форма;
  • Входящи изпити и интервю с Директора на колежа.

Ако не сте уверени в познанията по английски език на Вашето дете, можете да разгледате предложенията ни за езикови ваканции в чужбина.

Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия