Aiglon College

0.00

Учебно заведение: Aiglon College
Местоположение: Chesières-Villars, Швейцария
Възраст на учениците: 11-18 год.
Годишна такса: CHF 70 500 – 115 500
Образователни програми: GCSE, IGCSE, International Baccalaureate
Уеб сайт: http://www.aiglon.ch

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

За училището

Aiglon College се различава от останалите пансионни училища в Швейцария с факта, че е британско училище. То следва системата на образование във Великобритания с преподаване на английски език. Размерът на Aiglon е малък – общият брой на учениците е около 350 и между тях има представители на 58 националности. Колежът е смесен за момичета и момчета. Много голяма част от учениците са британци и американци, които говорят на родния си език.

Aiglon College е разположен в западна Швейцария в кантона Во с френскоезично население. Училищната база е построена върху прекрасно плато в швейцарските Алпи.

Учебни програми

Учениците на 9-13 годишна възраст следват балансирана учебна програма, която има за цел да ги подготви за специализиране в определена дисциплина. През следващите две години децата се подготвят за изпитите GCSE и IGCSE, които полагат на 16 годишна възраст. През последните 2 учебни години учениците от горния курс изучават International Baccalaureate Diploma Programme.

Настаняване

Колежът разполага с четири общежития за момичета и четири общежития за момчета, като децата се настаняват в просторни учебни спални за 4 души. За всеки ученик има определен личен настойник, чийто задължения са да следи за техния прогрес и да предлага съвети и съдействие когато е необходимо.

Спорт и развлечения

През уикендите се организират експедиции в планината и от всеки ученик задължително се изисква да участва в 2 екскурзии и една тридневна експедиция всеки срок. През есенния и зимния период програмата включва планинско колоездене, ориентиране, кану и скално катерене, а през зимата – ски туризъм и ски алпинизъм. На децата се дава възможност да участват в разнообразни кръжоци за изкуство, актьорско майсторство и танци.

Ако не сте уверени в познанията по английски език на Вашето дете, можете да разгледате предложенията ни за езикови ваканции в чужбина.