Изберете страница

Lake Mary Preparatory School

Учебно заведение: Lake Mary Preparatory School

Местоположение: Lake Mary, Florida, USA

Възраст на учениците: 13 – 18 г.

Годишна такса: USD 51 000

Образователни програми: High School American Diploma, Advanced Placement

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището се намира в централна Флорида – четвъртият по население щат в САЩ. Базата на училището е разположена на кратко разстояние от Орландо, където са и увеселителните паркове „Disney World“ и „Sea World Orlando“.

За училището

Основано през 1999 г., в Lake Mary Preparatory School се обучават около 585 ученика, а обучението е в групи от 15 деца. Училището разполага с напълно оборудвана фитнес зала, волейболни и баскетболни игрища, стая за игри, общежитие с просторни стаи, перални помещения, стаи за лична подготовка. 18% от учениците са международни, идващи от над 30 държави. 50% от завършилите са приети в топ 50 на най–добрите американски университети, а 100% – в университета, посочен като първо желание.

Учебни програми

Учениците се обучават по Американската образователна система – High School Diploma (включително Advanced placement).

Настаняване

От септември 2021 настаняването на учениците ще бъде в местни приемни семейства, чиито домове са разположени в района на училището.

Спорт и развлечения

Предлагат се следните спортове: баскетбол, голф, плуване, футбол, волейбол, тенис, бягане, бейзбол, софтбол. Клубовете по интереси включват: училищен хор, шах, мажоретен състав, филми и фотография, математика. Организират се и екскурзии до местни забележителности.

Изисквания за прием

Представя се справка за последните 3 години от обучението, както и резултати от изпитите TOEFL или IELTS. Изисква се и препоръка от учител или директора на настоящото училището. Отличните ученици имат възможност да кандидатстват за стипендия до 40% от таксите за обучение.

Висше образование, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London