Изберете страница

St. Peter’s International School

Учебно заведение: St. Peter’s International School

Местоположение: Palmela, Portugal

Възраст на учениците: 14 – 18 г.

Годишна такса: EUR 30 614 – EUR 33 783

Образователни програми: IGCSE, IB

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Международно училище St. Peter’s се намира в най-старата държава на Иберийския полуостров – Португалия, която се гордее със своето богато културно и артистично наследство, разнообразие от пейзажи, идилични плажове и космополитни градове. Лисабон, столицата на слънчева Португалия, е само на кратко разстояние от кампуса на училището.

За училището

St Peter’s International School е международно признато училище с повече от 27 години академичен опит, със силна спортна и артистична програма, изключителни съоръжения и модерен кампус, което приема пансионни ученици на възраст между 14 и 18 години. То е част от Inspired Education Group – водеща група от училища, обучаваща над 45 000 ученици в над 60 училища на 5 континента.

Всички Inspired училища са индивидуално разработени и проектирани, така че да предоставят отлично образование и подготовка на най-високо ниво за своите възпитаници.

Учебни програми

IGCSE – двугодишна програма (равняваща се на 9 и 10 клас в България), по време на която учениците изучават по 8 предмета, включително задължителни основни предмети (два езика, математика и физическо възпитание). Някои от предметите, между които могат да избират са португалски, английски, испански, китайски, бизнес, икономика, история, компютърни науки, химия, физика, биология, математика, арт, дизайн и др.

IB Diploma Program – балансирана двугодишна образователна програма (равняваща се на 11 и 12 клас в България), която подготвя учениците за прием в университет. Структурирана е по начин, който обогатява и развива интелектуалното, социалното, емоционалното и физическото състояние на учениците.

Настаняване

Учениците ще бъдат настанени в чисто нова и съвременна резиденция, която отваря своите врати през септември 2021 г. Всяка стая е оборудвана с до 2 легла, отделни гардероби, едно двойно бюро, самостоятелна тоалетна с душ, климатик и индивидуални сейфове. Общите зони разполагат с мека мебел, телевизор и добре оборудван кухненски бокс.

Спорт и развлечения

С идеята да бъде нещо повече от общежитие, а по-скоро втори дом за всички, училище St. Peter’s има за цел адеквато да запълни свободното време на пансионните ученици. Те имат досъп до следното:

  • Културни дейности: Посещения на музеи, изложби, галерии, кино, театър, балет, танцови трупи; обиколки до исторически райони и екскурзии с екскурзовод.
  • Спортни дейности: предлага се практикуване на футбол, баскетбол, волейбол, тенис, фигурно пързаляне, туризъм, колоездене и др. Спортната зона на училището включва също две стаи за тренировки по джудо, фехтовка, савате (френски бокс), гимнастика, танци, два открити тенис корта, игрище за ръгби с площ 375 кв.м и др.
  • Социални дейности: Разходки в близките градове; обяди или вечери извън кампуса; пазаруване; партита за рождени дни.

Изисквания за прием:

  • Академична справка за последните две години на обучение;
  • Тестове за прием по английски език, математика и логика.
Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия