Изберете страница

St Louis School

Възраст на учениците: 14 – 18г.

Годишна такса: EUR 34 730 – EUR 35 740

Образователни програми: IB, IGCSE

Уебсайт: https://www.stlouisschool.com

Местоположение

St Louis School се намира в Милано, един от най-известните градове в Италия. С богато историческо наследство и атмосфера. Към наследството са впечатляващата катедрала Duomo, театър La Scala, каналите Navigli, красивите паркове, музеи и галерии на Милано. Училището е в близост до известния парк Parco Sempione и входа Arco della Pace и на 14 км от летище Милано.

За училището

St Louis School, член на Inspired Group, e първото английско независимо пансионно училище в Италия и водещо такова в Европа. За последните четири години училището заема челно място на континента по резултати на учениците, завършващи програмата IB Diploma. В него се обучават ученици от 50 различни националности, с възможност за 26 места на пансион в гимназиален курс. Също така, St Louis School e единственото международно средно училище в Mилано, което предлага пълна IGCSE програма. Училището следва редица ценности, сред които: уважение, толерантност, позитивна групова атмосфера, мотивация за успех, честност и грижа. През цялата година децата взимат участие в училищни концерти, спортни събития, международни изяви и пътувания. Базата на училището разполага със зали за баскетбол и волейбол, футболно игрище на открито, плувен басейн, фитнес зала и други удобства.

Учебни програми

Училището следва обучението по британската образователна система като в St Louis School се предлагат програмите IGCSE и IB diploma, а също така е сертифициран център за изпитите Cambridge Certificates.

Настаняване

Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват в новопостроен кампус в двойни стаи с модерно обзавеждане и удобства като трапезария, всекидневна с телевизор, перално помещение и други. Училището разполага с удобен стол за хранене, където се приготвя ежедневно здравословна храна.

Спорт и развлечения

За учениците се предлагат клубове по интереси в сферата на спорта, музиката, изкуството, интелектуални занимания, журналистика, уроци по френски и немски език и др. Програмата включва баскетбол, волейбол, футбол, йога и други. През уикендите се организират разнообразни дейности, сред които посещения на историческите забележителности на Милано, галерии, музеи, разходки сред природата, посещения на Комо, Венеция, Рим, Флоренция и др.

Изисквания за прием:

·         копие на академична справка от настоящето училище за последните 2 години на обучение;

·         полагане на тест за проверка на нивото на английския език на кандидата;

·         интервю по Skype.

За още училища за Средно Образование в Италия натиснете тук.

 

 

Summary
Средно Образование
Service Type
Средно Образование
Provider Name
St. Louis School,
Via Caviglia, 1 - 20139 Milan, Telephone No.(02) 987 9958
Area
IB, IGCSE
education in London, Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина