Изберете страница

Gentivm Schola Opitergivm

Учебно заведение: Gentivm Schola Opitergivm

Местоположение: Одерцо, (Италия)

Възраст на учениците: 14-18г.

Годишна такса: EUR 25 500 – EUR 29 500

Образователни програми: IGCSE, IB programme

Уебсайт: https://www.gsoschool.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Gentivm Schola Opitergivm функционира като пансионно училище за таланти. Предлага комфортна, сигурна и привлекателна учебна среда, създадена с цел да стимулира личностното развитие на учениците. Учебното заведение разполага с научни, езикови, технологични и музикални лаборатории, предназначени за извършването на  проучвания и изготването на проекти по програмата IB.

Gentivm Schola Opitergivm се намира в античния град Одерцо, разположен в Североизточна Италия. Градът е богат на археологически находки, които датират от времето на Римската империя.

Учебни програми

Училището отвори врати през септември 2017г. за ученици от целия свят на възраст от 15 до 18г. Създадено е специално, за да подготвя своите възпитаници по IB програмата, която осигурява възможност за последващо обучение в универстети от цял свят. Учебният план включва редица творчески, спортни и др. занимания, предназначени за забавление и отдих.

Настаняване

Основната жилищна сграда на пансионното училище за таланти се намира в базата на учебното заведение. Обособена е в красив и просторен парк. Разполага със собствена библиотека и медиен център. Възпитателите, които отговарят за безопасността на децата са прецизно подбрани и подхождат с изключителна грижа и внимание към тях.

Спорт и развлечения

Обширният кампус на Gentivm Schola Opitergivm разполага с футболно игрище, писта за бягане, зала за джудо, няколко тенис корта, волейболни и баскетболни игрища. Други съоражения в близост до училището са плувен басейн и бази за конна езда. Учениците могат да  практикуват спортове като: каране на ски и сноуборд, катерене, планинско колоездене. Предлагат се класове по салса, клубове по фотография, театър, танци и много други занимания.

Изисквания за прием

  • Завършен 8-ми клас;
  • Академична справка за последните две години от обучението на кандидата;
  • Попълване на въпросник.

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“– официален представител на Gentivm Schola Opitergivm в България.

education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, Висше образование