Изберете страница

King’s College Madrid

Учебно заведение: King’s College The British School of Madrid
Местоположение: Мадрид, Испания
Възраст на учениците: 11-18 год.
Годишна такса: EUR 31 440 – EUR 37 800
Образователни програми: (I)GCSE, A-Level, Spanish Bachillerato, IB programme
Уеб сайт: http://www.kingscollegeschools.org

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

В реномираното британско училище King’s College Madrid се обучават 1350 момчета и момичета от 45 националности. Възпитаниците на училището продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания, Испания и по света. Академичните съоръжения включват седем научни лаборатории, три мултимедийни компютърни центъра, две библиотеки, музикални зали и арт студио. На разположение на учениците е и аула за 350 души и отделно музикално училище с 6 отделни стаи за индивидуално обучение.

Учебната база и общежитието на King’s College са разположени в жилищен квартал на 25 км. от очарователната испанска столица Мадрид.

Учебни програми

Децата по избор се обучават съобразно английската или испанската образователна система. В английската система учениците се подготвят за английските зрелостни изпити (I)GCSЕ и A-Levels. Обучението се води на английски език, но в училището се преподават испански и френски език.

Настаняване

Общежитието е с капацитет от 40 души и в него са настанени момичета и момчета от 20 националности на възраст от 11 до 18 години. Децата живеят с общи стаи със самостоятелни бани и WC, подово отопление и безжична интернет връзка. Изхранването става в столова към базата на училището.

Спорт и развлечения

King’s College разполага и с отлични тенис кортове, волейболно, баскетболно и футболно игрище, гимнастически салон, конна база и плувен басейн, като предлага занимания по изкуство, актьорско майсторство, музика, испански танци и балет. През свободното време се организират групови посещения на културни мероприятия и екскурзии до големи градове и забележителности в Испания, както и почивки в други европейски държави.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на 11, 13 и 16 годишна възраст. От учениците се изисква да положат специален изпит по английски език и да предоставят академична справка от настоящето училище за последните 2 години от обучението си.

Ако искате да получите повече информация за процеса по кандидатстване и прием, агенция „Скай Лайнс“ с удоволствие ще ви съдейства. Като официален партньор на елитното британско училище за България, съдействието ни е безплатно. Вижте къде и как можете да ни откриете >>

Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия, education in London