Изберете страница

Eurocolegio Casvi

Учебно заведение: Eurocolegio Casvi

Местоположение: Castillo de VIllaviciosa, Madrid, Spain

Възраст на учениците: 11-18 год.

Годишна такса: EUR 30 000

Образователни програми: IB Programme, Spanish High School Diploma programme

Уеб сайт: https://www.casvi.es

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Eurocolegio Casvi е училище, което се намира в близост до историческата забележителност Villaviciosa´s Castle на 12 км от центъра на Мадрид. От тук произлиза и името на училището.

За училището

Eurocolegio Casvi е частно международно училище основано през 1985г. През 2016г. училището добива репутацията на едно от най-добрите училища в района на Мадрид. Отличните академични резултати на учениците укрепва образователния модел: 100% от кандидатите преминават входните нива в избрания от тях университет. Училището е основало и своя благотворителна организация с много проекти, основно в Перу.

Учебни програми

Програмата IB предоставя възможност на учениците да получат знания в сферата на изкуствата, чуждите езици, математиката, хуманитарните науки, история, музика, театър, живопис, рисуване, здраве и спорта, както и в сферата на информационните и технологични науки. Обучението е организирано в малки по размер класове, в които учителите имат възможност да обърнат внимание на всеки ученик.

Международните ученици имат възможност да изучават и испански език по програмата DELE, след което получават сертификат от института Сервантентес, чрез който могат да кандидатстват в университетите в цяла Испания.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитие в близост до училището или в приемни семейства. Семействата са специално селектирани от училището и предоставят на учениците семейна среда с възможност за усъвършенстване на испанския език и опознаване на местните бит и култура. На децата е осигурен е всекидневен транспорт с автобус.

Спорт и развлечения

Баскетболът е водещият спорт в училището, като учениците от по-горните класове участват в Испанското първенство по баскетбол. Други популярни спортове са плуване и лека атлетика. Специално място в училищната програма заемат и изкуствата: рисуване, драма, музика. Учениците могат да участват в различни активности като клубове по четене, състезания по поезия, писане на кратки разкази, рисуване, както и в театрални пиеси на английски и испански език.

Изисквания за прием

  • академична справка за последните две години на обучение;
  • препоръки от учител по английски език, математика и учител по испански език, (ако сте избрали испански език като допълнителен предмет);
  • мотивационно писмо на тема „ Защо желаете да учите в училището?“;
  • входящ тест на училището и Скайп интервю;
  • учениците избрали да учат испански език преминават и през двуседмичен курс по испански език преди началото на учебната година;

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Eurocolegio Casvi в България.

education in London, висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина