Изберете страница

St Edward’s College Malta

Учебно заведение: St Edward’s College Malta

Местоположение: Биргу, Малта

Възраст на учениците: 11-18 г.

Годишна такса: EUR 22 155 – EUR 25 215

Образователни програми: SEC (national examinations),  IGCSE, IB Programme

Уебсайт: http://www.stedwards.edu.mt

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

St Edward’s College е основан през 1929г. по модел на традиционните британски училища в Малта. Построен е върху основата на някогашно укрепление на малтийсите рицари, а задният му двор все още е заобиколен от бастионските стени на крепостта.

St Edward’s College е частно независимо малтийско училище за момчета до 16г възраст и смесено (момчета и момичета от 16 до 18г възраст). Общият брой на децата е 700. Училището предоставя възможност за целогодишно настаняване и приветства ученици, както от местни, така и от международни семейства.

St Edward’s College е разположен в Биргу – средновековен град в южната част на пристанището Гранд Харбър.

Учебни програми

Приемът на ученици e в програмите IGCSE и International Baccalaureate (IB). Освен международните програми, децата могат да се подготвят и за националните изпити (SEC), за които St Edward’s College е сертифициран.

Настаняване

Настаняването е за момчета е от 11 до 18 годишна възраст, а за момичета от 16 до 18 годишна възраст (само учащи по IB програмата). Момчетата се настаняват в двойни или единични стаи в общежитиe на територията на колежа. Момичетата се настаняват в отделна част на колежа в по-големи тройни стаи. Освен по пол, учениците в едно от елитните британски училища в Малта, се разпределят и по възрасти.

Спорт и развлечения

Колежът разполага с богати спортни съоражения, включващи модерен фитнес център и зала за гимнастика, нова модерна 8-лентова писта по лека атлетика, две футболни игрища, волейболни и баскетболни игрища, многофункционална спортна зала, включваща игрища за баскетбол, два тенис корта и тенис на маса. Учениците могат да изберат да участват и в други дейности след училище като: джудо, готварски курсове, уроци по китара, шах, хокей, ръгби и др.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка от настоящото училище и изпити по математика и английски език.

За повече информация се свържете с представителя на St Edward’s College of Malta за България – SKYlines.

Висше образование, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London