Изберете страница

Pinewood School

Учебно заведение: Pinewood School
Местоположение: Солун, Гърция
Възраст на учениците: 11-18 год.
Годишна такса: EUR 25 600
Образователни програми: American High School Diploma, International Baccalaureate
Уеб сайт: http://www.pinewood.gr

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Pinewood School е американско пансионно училище в Гърция, основано през 1950 год. То предлага обучение по американската система за средно образование на момичета и момчета от седми до дванадесети клас, както и основно образование и детска градина на ученици във възраст 3 – 11 години. В училището се обучават 365 деца от 41 националности като основният език на преподаване е английският.

Като американско пансионно училище, Pinewood има добра репутация за качествено преподаване, като подготвя своите възпитаници за предизвикателствата на висшето образование в чуждестранни университети. 100% от възпитаниците му продължават образованието си в колежи и университети в САЩ, Великобритания и други страни. Децата се възпитават да разчитат на собствените си сили, да упражняват самодисциплина и се насърчават да допринасят индивидуално не само в учебните дисциплини, но и във всички аспекти на училищния живот.

Сградата на Pinewood School е разположена сред прекрасна борова гора, от която е заимствано и наименованието на училището. Съоръженията включват 26 класни стаи, голяма библиотека, аудиовизуален център, научни лаборатории по химия и биология, компютърна зала, кабинет по музика, ателие и гимнастически салон.

Американското международно училище Pinewood се намира в Солун – красив град с богата история и култура наследена от римски и византийски времена. Днес Солун е втория по големина град в Гърция с население от 1 200 000 жители. Пристанищния град е разположен на кръстопът на 2 континента и винаги е бил стратегически търговски център с богат културен и духовен живот.

Учебни програми

Pinewood предлага на своите ученици обучение съобразно американската система за средно образование или международната програма International Baccalaureate. Учебната програма включва всички академични предмети от американските държавни училища. Преподават се гръцки и френски като допълнителни чужди езици. Неизменна част от учебната програма е придобиването на общи познания за историята и културата на Гърция. В зависимост от възрастовата категория децата се включват в специални проекти, посещения на археологически разкопки, културни мероприятия и др.

Настаняване

Настаняването е в чисто ново общежитие, което се намира на 8 км от сградата на училището. Децата се превозват с автобус от общежитието до колежа. На общежитие се настаняват деца от 7 до 12 клас в единични и двойни стаи. Общежитието се охранява 24 часа. На разположение на учениците са медицинска сестра и училищен психолог.

Виртуална разходка в общежитието може да направите тук.

Спорт и развлечения

Извънкласните занимания, които се предлагат в училището са изкуства, баскетбол, волейбол, тенис, хор, танци, дигитална фотография. Предлага се още голф, фитнес, футбол, плуване, роботика, клуб по науки, театър и журналистика.

Изисквания и прием

От учениците, които кандидатстват за прием след 9-ти клас се изисква да представят академична справка от настоящото си училище за всички предходни години след 8-ми клас. Изисква се и определено ниво на владеене на английски език. За 7-ми клас то е ESL 1-во ниво, за 8-ми клас ESL 2-ро ниво, за 9-ти клас – ESL 3-то ниво, за 10-ти клас ESL 4-то ниво и за 11-ти клас (ESL 5-то ниво).

Ако искате детето Ви да учи в чужбина, но не сте сигурни в чуждоезиковите му умения, разгледайте нашите предложения за Езикови ваканции в чужбина.

education in London, Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина