Изберете страница

Schule Schloss Salem

Учебно заведение: Schule Schloss Salem
Местоположение: Залем, Германия
Възраст на учениците: 10-18 год.
Годишна такса: EUR 46 200 – EUR 51 300
Образователни програми: International Baccalaureate, German Abitur
Уеб сайт: https://www.schule-schloss-salem.de/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Schule Schloss Salem или Salem International College е международно училище в немския град Залем, близо до Щутгарт. То разполага с модерен кампус, който включва учебни сгради, спортни игрища и зали, арт студия, музикални зали, места за отдих, кафетерия, библиотека и др. Тук се обучават около 680 ученици от 31 различни националности, като 25% от тях избират IB програмата, а останалите 75% – Abitur. Учебните часове са от понеделник до събота включително.

Училището е част от международната организация на училищата, които предлагат международната програма International Baccalaureate.

Учебни програми

International Baccalaureate и German Abitur.

Настаняване

Учениците в немското международно училище се настаняват в новопостроен комплекс, с две отделни крила – за момчета и момичета. По-малките са в стаи с 2 до 4 легла, а по-големите в двойни стаи.

Спорт и развлечения

Училището разполага с отлична база за практикуване на плуване, футбол, хокей, волейбол, бадминтон, баскетбол, голф, тенис, фитнес, алпинизъм, гребане, ветроходство и др. През свободното си време учениците могат да участват в различни клубове по интереси: модел на обединени нации, музика, изкуство и др.

Изисквания и прием

От кандидатите се изисква отличен успех от последните две години и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по немски език и друг предмет (в зависимост от желания профил на обучение). Успешно представителите  се кандидати се явяват и на интервю.

Повече информация и безплатно съдействие при кандидатстване в Schule Schloss Salem можете да получите от консултанците в агенция „Скай Лайнс“.

Висше образование, висше образование в Италия, education in London, Висше образование в чужбина