Изберете страница

Schloss Hohenwehrda School

Учебно заведение: Schloss Hohenwehrda School

Местоположение: Hesse, Germany

Възраст на учениците: 10-18 год.
Годишна такса: EUR 42 720
Образователни програми: подготовка за German Abitur, Technical college

Уеб сайт

За училището

Красивото пансионни училище, в което се обучават само около 100 ученика е идеалното място да прекарате една академична година в Германия, а също така и идеалното място за подготовка, за да вземете немската диплома за средно образование – Abitur, която е необходима, за да кандидатствате в университет в Германия.

Училището се намира само на час от с кола от Франкфурт, където е и най-близкото летище.

Училището приема, както ученици, които са с висока академична подготовка, така и такива, които имат нужда от повишаване степента на владеене на немски език.

Далеч от суматохата и шума на големите градове и разположен в красив кампус, Schloss Hohenwehrda предлага почти безброй възможности за извънкласни дейности – с акцент върху спорта и театъра, музиката и изкуството. Училището е наистина едно щастливо място.

Учебни програми

Обучението е на немски език и е под формата на подготовка за завършване с немската диплома за средно образование – German Abitur.

Приема започва от 5 клас, като 5 и 6 клас са по скоро за ориентация и усвояване на немския език. Същинското обучение започва от 7 клас. Средното ниво завършва тук с 10 клас, след което учениците имат възможност да продължат в гимназията в други две училища Lietz boarding school village Haubinda или Lietz boarding school Schloss Bieberstein.

Настаняване

В пансиона са настанени около 120 ученика, като са разпределени в самостоятелни или двойни стаи взависимост от възрастта им.

Спорт и развлечения

Учениците имат възможност да избират измежду следните извънкласни и спортни занимания: чужди езици, театър, музика, изкуство, плуване, баскетбол, волейбол, фехтовка, тенис на маса, футбол, танци, конна езда, клуб по шах, участие в музикални групи и други.

Изисквания за прием:

Предоставяне на академична справка и полагане на приемните изпити на училището.

Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London