Изберете страница

Berlin Brandenburg International School

Учебно заведение: Berlin Brandenburg International School
Местоположение: Берлин, Германия
Възраст на учениците: 15-19 год.
Годишна такса: EUR 43 200 – 45 350
Образователни програми: International Baccalaureate, BBIS High School Diploma
Уеб сайт: http://www.bbis.de

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Berlin Brandenburg International School (BBIS) е напълно акредитирано англоезично частно училище с 650 ученика. Базата му Зееберг, в южната част на Берлин на езерото Макновер се гордее с превъзходните си спортни площи, отлично оборудван физкултурен салон и непрекъснато увеличаващи се модерни учебни съоръжения.

Берлин е един от най-впечатляващите европейски метрополиси, привличащ със своята уникална история, динамично научно и технологично развитие и богато културно наследство.

Учебни програми

В BBIS се предлага международната двугодишна академична програма International Baccalaureate (IB). Освен академичните предмети, от учениците се изисква да покрият още три изисквания: да участват в занятията по творческа дейност, в курса по теория на знанието и да предадат есе от 4000 думи на тема от личен интерес, която да включва академично изследване.

Настаняване

Общежитието се намира на около 20 мин. от сградите на елитното частно училище и до него се стига с осигурен транспорт. То е наскоро обновено и разполага със столова, в която се предлагат закуска и вечеря. Учебните спални, в които се настаняват учениците са единични или двойни и имат самостоятелни санитарни възли.

Спорт и развлечения

В англоезичното частно училище се обръща сериозно внимание на физическата подготовка и спортните занимания. Състезателните спортове са плуване, тенис, волейбол, баскетбол, бадмингтон, йога, ветроходство и спортни танци. За свободното време колежът предлага различни клубове -уеб дизайн, кино, математика, изкуства, актьорско майсторство, защита на човешките права и др.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на възраст от 16-19 години. Задължително се полагат тестове по английски език и математика и се взема под внимание академична справка от настоящето училище.

Повече информация и безплатно съдействие при кандидатстване можете да получите от консултанците в агенция „Скай Лайнс“.

Висше образование, education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина