Изберете страница

St Gilgen International School

Учебно заведение: St Gilgen International School
Местоположение: Св. Гилден, Австрия
Възраст на учениците: 9-18 год.
Годишна такса: EUR 58 800 – 66 000
Образователни програми: International Baccalaureate
Уеб сайт: http://www.stgis.at

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Международно училище St. Gilgen отваря врати през септември 2008 год. като пансионно училище за международни ученици на възраст от 12-18 години. Класните стаи се намират в реновирана историческа сграда. Общежитието е новопостроено и включва модерна библиотека, медиен център, арт и музикален център, арт ателие, студио за медийни продукции и модерни лаборатории.

Училището е построено на територията на градски парк, централно разположен в красивото село St. Gilgen – родно място на майката на Моцарт. Международно училище St Gilgen се намира много близо до Залцбург и Мюнхен и запленява с прекрасните си гледки към езерото Волфгангзее.

Учебни програми

Академичната програма в училището следва рамката на International Baccalaureate, като курсовете се преподават на английски език. От 6 до 10 клас се изучава програмата Middle years която включва 8 учебни предмета. В 10-ти клас от учениците се изисква да предадат индивидуален проект, а през 11-ти и 12-ти клас се подготвят за университетски прием, като се изучават 6 предмета – 3 на високо ниво и 3 на стандартно ниво. Освен академичните предмети, от учениците се изисква да покрият още три изисквания: да участват в занятия по творческа дейност, в курс по теория на знанието и да предадат дипломна работа.

Настаняване

Курсистите се настаняват в новопостроеното общежитие към базата на St Gilgen, а се изхранват в три ресторанта в градчето. Вечерта учениците от пансионите прекарват времето си в самостоятелни занимания и почивка.

Спорт и развлечения

През извънучебното време на учениците се предлагат екскурзии до Залцбург и планински експедиции. Спортовете, между които могат да избират учениците са: плуване, ски, алпинизъм, ветроходство, водни спортове и езда. Същевременно се отделя внимание и на културното развитие на децата като се организират колективни посещения на музеи, концерти и други развлекателни занимания.

Изисквания и прием

В международно училище St. Gilgen се приемат кандидати като се вземат под внимание оценките им от настоящето училище за последните две години и на мотивацията им за академично отличие. Предлагат се и частични и пълни стипендии за талантливи деца с отличен успех.

За повече информация и съдействие при кандидатстване, обърнете се към консултантите на „Скай Лайнс“

Висше образование в чужбина, Висше образование, education in London, висше образование в Италия