Изберете страница

AIS Salzburg

Учебно заведение: American International School Salzburg

Местоположение: Залцбург, Австрия
Възраст на учениците: 12-19 год.
Годишна такса: EUR 42 000 – 44 000
Образователни програми: American High School Diploma, Advanced Placement
Уеб сайт: http://www.ais-salzburg.at

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

American International School Salzburg, или накратко AIS Salzburg, е американско международно училище в Залцбург, Австрия. Основано е през 1978 г. и вече 30 години приема младежи от цял свят на възраст над 12 год. Образованието е профилирано в хуманитарните и точните науки. Учениците се обучават в малки групи от максимум 10 души. Това дава възможност са по-близък контакт с преподавателите и специален подход спрямо индивидуалните потребности на всеки от учащите.

Базата на училището се намира в подножието на Алпите, на 300 км от Виена и на 100 км от Мюнхен. Градът е известен като родното място на Волфганг Амадеус Моцарт и запленява със своята барокова архитектура и наситена история.

Учебни програми

Учебните програми на AIS са разработени съобразно американската образователна система. Учениците, преминали 12-годишна програма на обучение получават американска диплома за средно образование American High School Diploma. AIS предлага и програмата Advanced Placement – подготовка за университет, която включва полагане на изпити в 5 научни области: езици, природни науки, математика, обществени науки и информационни технологии.

Настаняване

Учениците се настаняват в единични или двойни модерно обзаведени стаи със самостоятелна баня и WC. На всеки етаж 24 часа в денонощието има дежурен педагог.

Спорт и развлечения

В академичната програма са предвидени 4 часа спортни тренировки на седмица по плуване, гимнастика, футбол, баскетбол,волейбол, тенис, фитнес, аеробика или танци. Посредством точкова система се подържа необходимата атлетична форма на учениците – всеки от практикуваните спортове носи положителни точки, а вредните навци – отрицателни. Всички ученици за задължени да участват в най-малко 3 уикенд мероприятия сред които: посещение на кино, местен ресторант, театрална постановка, посещение на музеи и галерии.

Изисквания и прием

Отлични академични резултати от последните 2 години и международна квалификация за владеене на английски език – зачитат се TOEFL, IELTS, Cambridge и други признати изпити.

Повече информация и безплатно съдействие при кандидатстване можете да получите от консултанците в агенция „Скай Лайнс“.

Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия