Изберете страница

L’Ecole des Roches

Учебно заведение: L’Ecole des Roches
Местоположение: Нормандия, Франция
Възраст на учениците: 11-18 год.
Годишна такса: EUR 39 075 – EUR 46 995
Образователни програми: Pre-IB, IBDP, French Baccalauréate
Уеб сайт: http://www.ecoledesroches.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

L’Ecole des Roches отваря врати през октомври 1899г. с общ брой на учениците само 50 момчета. От 1969г. училището започва да приема ученици за дневни занимания и пансионно обучение. В момента в L’Ecole des Roches се обучават около 360 ученика от различни националности, разпределени в 8 отделни сгради.

Обширната и модерна база на училището се намира в красивата северозападна област Нормандия на 115 км. от Париж

Учебни програми

Училището предлага пансионно обучение за деца на възраст от 11 до 18 години на английски език. В тази програма се преподават история, география или физика и химия на английски език с цел полагане на френския зрелостен изпит Baccalauréat Option Euorpéenne. Предлагат се и подготвителни курсове за изпитите: Brevet des Collèges (френски национален изпит, който се полага на 15год.), French Language Baccalauréat (полага се на 17год.) и Baccalauréat (полага се на 18 год.).

Настаняване

Децата се настаняват на пълен пансион съобразно тяхната възраст и пол. Стаите в общежитията са с 2-7 легла с общи бани и тоалетни. Всяко от общежитията разполага със собствена столова, където се сервира топла храна.

Спорт и развлечения

Училището разполага със собствена конна база и предлага възможност за практикуване на голф, езда, плуване, тенис на корт, футбол, баскетбол, бойни изкуства и боди билдинг. През свободното си време учениците могат да посещават семинари по изящни изкуства, танци, музика и актьорско майсторство.

Не пропускайте да разгледате и езиковите ваканции, които предлагаме във Франция.

Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия