Изберете страница

Ermitage International School of France

Учебно заведение: Ermitage International School of France

Местоположение: Maisons-Laffitte, France

Възраст на учениците: 11 – 18г.

Годишна такса: EUR 36 720 – EUR 39 860

Образователни програми: IB Programme, French Baccalaureate

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Ermitage International School се намира на 20 км западно от Париж в процъфтяващият исторически град Мейсънс-Лафит. Градът е известен с това, че е родното място на конната езда, а също така и с националният паметник замъкът „Шато де Мейсън“, който е бил ловната хижа на Луи XIV. Световноизвестният Версайски дворец е също в близост до училището.

За училището

Основано през 1941 г., Ermitage е международно двуезично училище за ученици от 1-ви до 12 клас, в което обучението е по международната програма IB и по френската програма – French Baccalaureate. Тук се обучават 1300 ученика представляващи над 50 националности. Това, което отличава Ermitage от други подобни училища е балансът на подхода на преподаване, включващ академични проекти и проекти за развитие на характера и личността на всеки ученик.

Учебни програми

Обучението тук е по програмата IB, но във френския образователен контекст и цели всеки ученик да научи едновременно английски и френски език. В последните две години на обучение, учениците с отличен френски език могат да изберат да учат за френската диплома за средно образование – French Baccalaureate.

Международната програма IB предлага изучаване и подкрепа по английски език на над 180 ученика в последните две години от своето обучение. Използва се привлекателен подход на преподаване, като учениците винаги се насърчават да мислят критично. Kласните стаи са обзаведени с кръгли маси, вместо традиционните чинове, което допълнително засилва ангажираността им в часовете и улеснява съвместната дейност.

Настаняване

19% от учениците са настанени в пансиона на училището. Децата живеят в приятелска и грижовна атмосфера, като стаите са бутикови и персонализирани според нуждите на всеки ученик. С лесния достъп до Париж, те се радват на чести екскурзии до „града на светлините“. Пекарните и кафенетата в центъра на Maisons-Laffitte позволяват на младежите да практикуват знанията си по френски език, докато дегустират местните изкушения.

Спорт и развлечения

Следобедните занятия, които се провеждат между 15:30 ч и 17:00 ч всеки ден със съдействието на треньорите и учителите на Ermitage, както и на партньорите на училището от местната общност, насърчават учениците да открият своите интереси и извън класната стая. Програмата включва: футбол, баскетбол, волейбол, голф, тенис, конна езда, плуване, ръгби, йога, тренировки с тежести, зумба, роботика, готварство, хокей, изкуства, драма, музикални групи и др.

Изисквания за прием:

  • Академична справка от текущото училище;
  • Препоръка от текущото училище;
  • Мотивационно писмо;
  • Входящ тест по английски език или сертификат за владеене на английски език;
  • Скайп интервю.
висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London