Начало » Пансионни училища » St Michael’s College

St Michael’s College

0.00

Учебно заведение: St Michael’s College
Местоположение: Тенбъри Уелс, Великобритания
Възраст на учениците: 14 -18 год.
Годишна такса: GBP 27 990 – 30 198
Образователни програми: Pre-GCSE, GCSE, Pre-A Level, A Level, University Foundation
Уеб сайт: http://uk-stmichaels.kingscollegeschools.org/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

За училището

Saint Michael’s College е интернационално пансионно училище. Академичните програми, които учениците могат да изучават, са GCSE, A Level, подготвителна година за университет и летни курсове. В училището учат много деца от цял свят, които са избрали да продължат своето средно образование в чужбина.

В Saint Michael’s College се обучават приблизително 110 ученици на година. Голяма част от тях продължават образованието си в престижни университети в Англия. Разнообразието от националности оформя стимулираща интелектуална среда. Училището разполага с библиотека, открит плувен басейн, арт студио, игрище с изкуствена трева, фитнес зала, компютърна зала, музикален кабинет, игрище за крикет, лаборатории, тенис кортове и др.

Малкото английско търговско градче Тенбъри Уелс, графство Уорчестършир, е на няколко километра югозападно от Бирмингам (втория по големина град в Англия). Mоят малък град в овощната градина – така кралица Виктория нарича Тенбъри заради ябълковите градини в областта.

Настаняване

Общежитието на Saint Michael’s College е модерна жилищна сграда, може да се осигури и настаняване в приемни семейства. Общежитията са с единични и двойни стаи, а приемните семейства предлагат единични стаи.

Спорт и развлечения

Спортовете в Saint Michael’s College са бадминтон, баскетбол, фитнес, футбол, голф, конна езда, каране на кънки, скуош, плуване, тенис на маса, тенис и волейбол. Децата могат да се запишат и в следните клубове по интереси: изкуство, пеене, компютри, танци, говорене пред публика, шофьорски курсове, училищен вестник и йога.

Изисквания за прием

За кандидатстване в програмите GCSE и A level се полага изпит по английски език и математика. За A level изпитът по математика не е задължителен, ако това не е един от избраните предмети за изучаване в програмата. Взема се под внимание и академична справка за последните три години от предходното училище.

Ако искате Вашето дете да продължи своето средно образование в чужбина, можете да разгледате и другите пансионни училища, които са наши партньори и за които съдействаме безплатно.