Lansdowne College

0.00

Учебно заведение: Lansdowne College

Местоположение: Лондон, Великобритания

Възраст на учениците: 14-19 г.

Годишна такса: GBP 31 700 – 39 700

Образователни програми: GCSE, A level

Уебсайт: http://www.lansdownecollege.com/en/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

За училището

Lansdowne College е един от най-старите и добре устроени частни колежи в Лондон. Класовете са малки – по около 7 ученици. Напредъкът им се проследява чрез индивидуални сесии с учителите, с регулярни изпити и доклади. При обучението се използват иновативни техники като мисловни карти, скоростно четене, творческо мислене и др. В Lansdowne College се изучават програмите GCSE и A level. Преди всичко се залага на индивидуалния начин на обучение, децата се насърчават да мислят критично и креативно и са стимулирани да се развиват в областите, в които имат изявени заложби.

Местоположение

Столицата на Великобритания е един от най-оживените и космополитни градове в света. Той е чудесно решение за средно образование, защото предлага голям избор от извънкласни занимания – музеи, театри, спортни събития, конференции и др. Самото училище е разположено на централно място в Лондон, на по-малко от 200 метра от Хайд Парк.

Настаняване

Настанявато е на пълен пансион в две луксозни общежития, а от септември 2015 година отвори врати нова сграда за учениците над 18 години – Pure Hammersmith. Стаите са единични и двойни, със собствен санитарен възел, телевизор и Wi-Fi. Има перални машини, фитнес и кино зала. Общежитията са в центъра на Лондон и до кампуса се стига с градски транспорт – на по-малко от 300 метра е метростанцията.

Спорт и развлечения

Училището организира социални събития, летен бал, ученически съвет, общества и клубове, ски екскурзии и различни видове спорт – футбол, нетбол, тенис, танци, боск и други.

Изисквания и прием

При кандидатсване се попълва апликационна форма, следва интервю в Skype с представител на училището и тест по английски.