Chelsea Independent College

0.00

Учебно заведение: Chelsea Independent College
Местоположение: Лондон, Великобритания
Възраст на учениците: 14-19 год.
Годишна такса: GBP 33 400 – 49 000
Образователни програми: 1 year GCSE, 2 year GCSE, Pre-A level, A Level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

За училището

Chelsea Independent College е от водещите Sixth Form Colleges. Елитния колеж в Лондон е специализиран в предоставянето на широка гама от учебни предмети за A Level и GCSE курсове. Предлага също подготвителна програма за кандидатстване с медицина. Интеграцията на чуждестранните ученици е посредством специална buddy система и персонално внимание в класове до седем души. Голяма част от възпитаниците на Chelsea Independent College продължават обучение във водещи университети.

Chelsea Independent College е разположен в известния квартал на Лондон – Челси. През VII век прозвището на Челси е Селото с дворците, а днес е сред престижните и безопасни зони в централната част на града, в която живеят едни от най-успешните професионалисти от цял свят.

Учебни програми

Програмата GCSE се предлага с продължителност от една или две години. Елитния колеж в Лондон дава възможност за обучение по A Level с продължителност от две години, 18 месеца или една година. Учениците имат избор от 37 учебни предмета за A Level. Предлага се и подготвителна година за прием в университет в бизнес специалност.

Настаняване

Chelsea Independent College притежава първокласно общежитие с единични и двойни студиа и е разположено само на 10 минути с автобус от колежа. Към общежитието има малък супермаркет, кафене и ресторант.

Спорт и развлечения

Повечето спортни събития се организират от ученическия съвет. Най-популярните спортове в Chelsea College са футбол, тенис, бадмингтон, плуване и баскетбол. Организират се и екскурзии до Париж, Барселона, Мадрид и др.

Изисквания и прием

За GCSE програма се изисква IELTS 5.0, а за A-Level – IELTS 5.5. Тези, които не са положили IELTS, могат да направят теста по английски език в самия колеж. Всеки кандидат за прием трябва успешно да премине и интервю с директора на колежа.

Ако искате детето Ви да усъвършенства своите езикови умения, разгледайте нашите предложения за езикови ваканции в Англия. В случай, че все още не сте се спрели на конкретно училище за средно образование в чужбина, можете да разгледате всички колежи, които са наши партньори и за които съдействаме безплатно.