Изберете страница

Brighton College

Учебно заведение: Brighton College

Местоположение: Брайтън, Източен Съсекс, Великобритания

Възраст на учениците: 13-18 год.

Годишна такса: GBP 61 920 – GBP 64 920

Образователни програми: GCSE, A Level

Уеб сайт: http://www.brightoncollege.org.uk

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Отличителен център за академично, културно и спортно превъзходство, още през 2007 CNN описва Brighton College като „модел на училището на Великобритания през 21 век”. Директорът на училището е възпитаник на Оксфордския университет и е член на комитета по приемане на нови студенти в университета. Оксфордският университет е сред топ дестинациите за завършилите Brighton College през последните 2 години.

Историческата база на Brighton College е истински оазис на спокойствието. Тя се намира в сърцето на един от най-оживените градове в Англия. Брайтън е най-известният английски морски курорт. Избран е още през 18-ти век от британското кралско семейство за официална лятна резиденция. Брайтън е предпочитан студентски град, за което допринася близостта му до Лондон – само на 45мин. с влак.

Учебни програми

Целта на учебната програма в Brighton College е да предостави широк кръг от предмети за GCSE и A Level програмите. Чрез тях колежът насърчава учениците да развият своите индивидуални заложби и потенциал. Задължителните предмети се изучават 6 или 8 часа на седмица, докато за свободно избираемите има 4 урока на седмица.

Настаняване

Училището разполага с три общежития – две за момчета и едно за момичета, които са наскоро реновирани. През уикендите се организират екскурзии и различни занимания, като се използва близостта на Лондон и на морето, както и на красивата провинция на южна Англия.

Спорт и развлечения

Brighton College се ползва с национална репутация за едно от добрите спортни училища за ръгби, футбол, крикет и нетбол на острова. Училището предлага богат избор от възможности за практикуване и на други спортове, сред които ветроходство, голф, скуош, тенис, джудо, плуване и фехтовка. В отборните игри, учениците представляват своите държави и част от тях след завършването си започват професионални кариери в спорта.

Изисквания и прием

Учениците на възраст 13+ и 14+ полагат изпит по английски език, математика и точни науки, както се взема под внимание и академична справка. Кандидатите на възраст 16+ полагат изпити по английски език и 4-те предмета, които искат да изучават в А Level програмата, взема се под внимание академична справка и се провежда телефонно интервю.

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London, Висше образование