Изберете страница

Ardingly College

Учебно заведение: Ardingly College

Местоположение: Хейуърдс Хийт, Великобритания

Възраст на учениците: 13-18 г.

Годишна такса: GBP 42 642 – 44 211

Образователни програми: GCSE, Pre IB, International Baccalaureate, A Level

Уеб сайт: http://www.ardingly.com/

Местоположение

Ardingly College (Ардингли Колидж) е разположен в Югоизточна Англия в красивото графство Западен Съсекс между Лондон и Брайтън. Колежът е на 21 km от летище London Gatwick и на 80 km от London Heathrow.

За училището

Ardingly College е селективен, независим колеж, в който се обучават дневни ученици и ученици на пансион, а международните ученици представляват 25% от общия брой. Програмите, които предлага колежът, са GCSE, Pre IB, International Baccalaureate и A Levels. Доказателство за високите академични постижения на учениците са финалните резултати през 2018 г. 75% от учениците в програмата GCSE имат оценка А, 63% от учениците в А level програмата имат оценка A, а учениците в IB програмата са изкарали на изпитите средно 38.6 точки.

Учебни програми

GCSE, Pre IB, International Baccalaureate, A Levels.

Настаняване

Колежът има две общежития за момичета и две за момчета, както и новопостроена сграда за момичета и момчета в последнен курс на обучение. Основна цел на колежа е да създаде среда, в която учениците да придобият увереност, независимост, уважение към другите, богата култура и трайни приятелства.

Спорт, Музика, Изкуства и Обогатяване

Ardingly College има отлична репутация в спорта и разполага с модерни съоръжения и висококвалифицирани преподаватели. Сред спортовете се включват футбол, хокей, нетбол, плуване, фехтовка, баскетбол, атлетика, тенис и крикет, фехтовка, гребане, плаване, аеробика, езда, голф и други. Колежът предлага разнообразна програма в следобедните часове с възможности учениците да се изяват в сфери според техния индивидуален талант, например изобразително изкуство, музика, драма, готварство и др.

Изисквания и прием

Кандидатите представят академична справка от последните 2 години на обучение и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по английски език и математика и се провежда интервю по Skype.

 

За още пансионни училища във Великобритания натиснете тук.

висше образование в Италия, Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина