Ardingly College

0.00

Учебно заведение: Ardingly College
Местоположение: Хейуърдс Хийт, Великобритания
Възраст на учениците: 13-18 г.
Годишна такса: GBP 31 950 – 35 100
Образователни програми: GCSE, Pre IB, International Baccalaureate, A Levels
Уеб сайт: http://www.ardingly.com/

Описание

Местоположение

Ardingly College е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън. Колежът е на 12 мили от летище London Gatwick и на 35 мили от London Heathrow.

За училището

Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Програмите, които предлага колежът, са GCSE, Pre IB, International Baccalaureate и A Levels. Класовете са малки по размер и всеки ученик има Tutor, чиято роля е да следи академичното му развитие. Доказателство за високите академични постижения са A-levels резултатите, като през 2012г. 44% от тях са А* и А, а през 2014г. 65% от GCSE резултатите са А* и А.

Учебни програми

GCSE, Pre IB, International Baccalaureate, A Levels.

Настаняване

Колежът има няколко къщи за момичета и момчета, които се настаняват в зависимост от тяхната възраст и програмата, в която учат. Основна цел на колежа е да създаде среда, в която учениците да придобият увереност, независимост, уважение към другите, богата култура и трайни приятелства.
Всяка къща има Assistant Housemaster или Housemistress, както и екип от tutors (наставник). Учениците имат 24 часов достъп до медицински център..

Спорт и развлечения

Възпитаниците на Ardingly College могат да избират сред богато разнообразие от спортове, сред които са футбол, хокей, нетбол, атлетика, тенис, крикет, ръгби и др.
Колежът предлага и разнообразие от извънкласни дейности като изобразително изкуство, музика, участие в спортни отбори, кръжок за дискусии, драма, хор, готварство, стрелба, пилатес, аеробика, плуване и др..

Изисквания и прием

Академична справка от последните 2 години на обучение, препоръка, регистрационна форма, изпити по английски език и математика, интервю по Скайп.