Изберете страница

The Worthgate School

Учебно заведение: The Worthgate School

Местоположение: Кентърбъри, Великобритания

Възраст на учениците: 14 – 19 год.

Годишна такса: GBP 32 985 – 44 445

Образователни програми: GCSE, Pre A-Level, A-Level, IB Diploma, Foundation Course, Academic English

Уеб сайт: https://worthgateschool.com/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

The Worthgate School (доскоро CATS Canterbury), е основан през 1952 година като държавно училище, а по-късно се превръща в международно пансионно училище. В момента реномираният частен колеж обучава приблизително 423 деца.

Базата на училището се намира в близост до историческия център на Кентърбъри и се помещава в две сгради на площ от 1 770 кв. м. В колежа се предлагат академичните програми GCSE, Pre A-Level, A-Level, International Baccalaureate, Foundation Course и Academic English. Учениците се обучават в малки класове и всички имат личен учител настойник.

Кентърбъри е известен със средновековните си паметници на културата и ежегодния си културен фестивал с над 200 събития. Градчето, в което 25% от населението са студенти, е идеално разположено на час и половина път с влак от Лондон, и само на 3 часа от Париж.

Учебни програми

В реномираното пансионно училище се предлагат академичните програми GCSE, Pre A-Level, A-Level, International Baccalaureate, Foundation Course и Academic English. Всички деца в The Worthgate School имат личен учител настойник, който им оказва подкрепа, дава им съвети и насоки във всички аспекти от училищния живот.

Настаняване

Настаняването е в общежития към училището, а за учениците над 18 години съществува опция за настаняване в приемни семейства в Кентърбъри. Децата и преподавателите се хранят заедно в голяма столова три пъти дневно.

Спорт и развлечения

Възпитаниците на The Worthgate School се насърчават да се включват в отборите по футбол и нетбол, в извънкласни занимания, актьорско майсторство, философия, социология и в ученическия съвет. Организират се международни учебни пътувания, през последните години – в Индия, Италия и Франция.

Изисквания и прием

В реномираното международно пансионно училище се приемат кандидати на възраст над 14 години. Задължително се полагат тестове по английски език (в офиса на агенция „Скай Лайнс“). Взема се под внимание академична справка за последните 2 години от настоящето училище и препоръка от преподавател.

education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, Висше образование