Изберете страница

St Peter’s School, York

Учебно заведение: St Peter’s School, York

Местоположение: York, UK

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

Годишна такса: GBP 37 320 – GBP 37 665

Образователни програми: GCSE/ IGCSE, A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището е разположено върху 47 акра, само на 10 минути от центъра на Йорк, който се определя като един от най-добрите градове за живеене в Англия. Най-близките летища са Leeds Bradford и Manchester.

За училището

St Peter’s School е четвъртото най-старо училище в света. Разделено е на три под училища: Clifton School and Nursery – за деца от 3 до 8 години; St Olave’s School – за деца от 8 до 13 г. и St Peter’s School за деца от 13 до 18 г.

Училището разполага с отлични съоръжения като: 47 акра игрище за различни видове спорт, спортни центрове, физкултурен салон, вътрешен плувен басейн, тенис кортове, игрище за нетбол и др. Музикалния отдел е оборудван с помещения за практикуване на различни музикални инструменти, стая за рецитали, както и музикално студио. Изкуствата са също много развити, като всяка година редица представления подготвени от децата се играят на театралната сцена.

Учебни програми

Обучението се провежда по програмите GCSE и A-level.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват в отделни общежития, като общия брой на децата в тях е около 150. От тях 61 са международни ученици.

Спорт и развлечения

Предлагат се следните спортни клубове: ръгби, хокей, крикет, тенис, плуване, гребане, нетбол, атлетика, фитнес тренировки, фехтовка. Музикалната програма включва обучение по пеене и уроци по музикални инструменти като: пиано, орган, класическа кирата, електрическа и бас китара, ударни инструменти и барабани. Артистичните ученици имат възможност да взимат участие и в различни театрални постановки. Организират се още клубове по дебат, рисуване, танци, еко клуб и др.

Изисквания за прием:

  • Входящи изпити по английски език и математика;
  • Тест за интелигентност;
  • Академична справка за последните 2 години на обучение;
  • Препоръка от текущото училище;
  • Скайп интервю
висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London