Изберете страница

St. George’s School for Girls, Edinburgh

Учебно заведение: St. George’s School for Girls, Edinburgh

Местоположение: Edinburgh, UK

Възраст на учениците: 10 –  18 г.

Годишна такса: GBP 33 675 – GBP 37 575

Образователни програми: GCSE, A Level, AS Level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

St. George’s School се намира в сърцето на Единбург, който е столицата и вторият по големина град в Шотландия. Той е един от най-красивите и желани градове за живеене, славeщ се със своята околна среда, гостопримени жители, икономика, иновации и богата колекция от готическа архитектура. Единбург е световно известна туристическа дестинация с 13 милиона посетители годишно. Известен е още и с ежегодния Единбурски фестивал на сценичните изкуства.

За училището

Основано през 1888 г., St. George’s е най-голямото девическо училище в Шотландия, разположено в красив и сравнително спокоен парк в популярна жилищна зона в Единбург. В него се обучават общо 800 ученици, 50, от които са настанени на пансион. Мотото на училището „Да, тя може“, вдъхновено от множеството жени-ролеви модели и от разнообразието от възможности, които се предлагат, помага за вдъхновението на всяко едно момиче да намери най-подходящия за нея път в живота.

Учебни програми

Предлага се обучение по програмите GCSE и A Level, а училището редовно оглавява класациите за едни от най-високите академични резултати. Малките размери на класовете гарантират най-добро обучение и пасторална грижа, а разнообразието от спортове и извънкласни занимания, вариращи от музика до фехтовка, гарантират разширяването на хоризонта на момичетата от първия учебен ден.

Настаняване

Общежитията, построени във викториански стил, са малки, уютни и носят усещането за „семейна и приятелска“ атмосфера. Разположени са сред красиви градини, които при хубаво време се използват от момичетата за игри, отдих, барбекю и други събития. По-малките ученици се настанят в спални помещения до четирима, а по-големите – в  единични стаи.

Спорт и развлечения

Отличните спортни съоръжения на училището включват 12 тенис корта, писта за лека атлетика, закрита зала за игри, 2 фитнес зали, скуош и нетбол игрища. През свободното си време децата играят боулинг, пързалят се с кънки на лед и посещават местните забележителности в красивата столица. Към спортните дейности, които St George’s предлага влизат и джудо, фехтовка, тенис на маса и ветроходство.

Изисквания за прием

Попълва се апликационна форма и се представя академична сравка. Кандидатите провеждат интервю по Skype с представител на училището и държат входящи тестове по математика и английски език, както и тест за вербални и невербални умения.

education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, Висше образование