Изберете страница

St Edward’s School

Учебно заведение: St Edward’s School

Местоположение: Оксфорд, Великобритания

Възраст на учениците: 13 -18 год.

Годишна такса: GBP 46 980

Образователни програми: GCSE, A Level, International Baccalaureate

Уеб сайт: www.stedwardsoxford.org/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

St Edward’s School е училище за средно образование в Оксфорд, Великобритания – един от най-престижните академични градове. Инспектората по училищата във Великобритания (ISI) описва St Edward’s School като „забележително училище“, което „предлага много високо качество на образованието“. В учебното заведение преподават повече от 100 академици. Те създават предизвикателна среда, в която всеки ученик има възможност да демонстрира лидерски умения.

Базата на St Edward’s School се намира на една миля от централната част на Оксфорд. Това дава лесен достъп до великолепната архитектура, красивите паркове, оживени театри, кина и музеи на града.

Учебни програми

St Edward’s School е пансионно училище за средно образование. То предлага следните учебни програми: GCSE, AS и А-Level, както и International Baccalaureate. Актьорското майсторство и танците също са много добре представени с много продукции всяка година. Местоположението на St Edward’s School е отлична предпоставка за организиране на беседи с преподаватели, учени, художници, поети, артисти и музиканти.

Настаняване

76% от учениците в St Edward’s School са на пансион и училището е много оживено вечерно време и през почивните дни. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни стаи. По-малките са в стаи за 3-4 души, в общежития само за момчета или момичета.

Спорт и развлечения

На учениците се предоставя възможността да практикуват различни спортове. Сред тях са бадминтон, баскетбол, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, нетбол, плуване, джудо и карате. Учениците могат да спортуват и популярния на Острова крикет, както и лека атлетика, раундърс с топка и бухалка, скуош, тенис на маса, тенис и фитнес.

Изисквания за прием

От кандидатите за прием в St Edward’s School се изисква да положат специални изпити на училището. Те са два – по английски език и математика. Взема се под внимание и академична справка за последните три години от предходното училище.

Ако искате Вашето дете да усъвършенства чуждоезиковите си умения, можете да го запишете на езикова ваканция в Англия или друга предпочитана от Вас дестинация за езикови ваканция в чужбина.

Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия