Начало » Пансионни училища » Sherborne International School

Sherborne International School

Учебно заведение: Sherborne International School

Местоположение: Sherborne, Dorset

Възраст на учениците: 11 – 16 г.

Годишна такса: GBP 33 741 – GBP 43 851

Образователни програми: Pre-GCSE/ Pre-IGCSE, IGCSE/ GCSE, Pre-A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

Местоположение

Шерборн е малък, спокоен, исторически град, разположен в Дорсет, в югозападната част на Англия, където хората се радват на изобилие от чист въздух и хубаво време. Градът е добре устроен, като Лондон е само на два часа път с влак или кола, а други градове като Бат и Ексетер са само на час разстояние. В града се срещат редица исторически сгради, включително и красивото Абатство Шерборн, където някои от възпитаниците на училището изнасят концерти.

За училището

Създадено от Sherborne School през 1977 г., Sherborne International е бил първият международен център за обучение във Великобритания, а сега е едно от най-отличителните училища в страната. След завършването си в Sherborne International, много от учениците биват приети в едни от най–добрите пансионни училища (Badminton School, Cardiff Sixth Form College, Epsom College, Harrow School) и университети (University of Cambridge, University of Oxford, Durham University).

Учебни програми

Предлагат се следните програми: Pre-GCSE/ Pre-IGCSE, IGCSE/ GCSE, Pre-A-level.

Настаняване

Момичета и момчета се настаняват в отделни общежития, обикновено в единични или двойни стаи, някои от които са със собствен санитарен възел. Общежитията разполагат с Wi–Fi, общи помещения с възможност за гледане на телевизия, DVD плейъри, конзоли за игри, настолни компютри с достъп до принтери и малки кухни.

Спорт и развлечения

Училището има достъп до фантастични спортни съоръжения, включително напълно оборудвана фитнес зала, многофункционална зала за спорт, танцово студио и басейн. Учениците могат да участват в редица спортове, включително футбол, нетбол, бадминтон, баскетбол, крикет, тенис и лека атлетика. Предлагат се уроци по музика, а който желае би могъл да се присъедини и към училищния хор, оркестър или драматургични постановки. През уикендите се организират екскурзии до местни исторически забележителности.

Изисквания за прием

Предоставя се академична справка, полагат се входящи тестове и се провежда Skype интервю.