Изберете страница

Sherborne International School

Учебно заведение: Sherborne International School

Местоположение: Sherborne, Dorset

Възраст на учениците: 8 – 17 г.

Образователни програми: само краткосрочни летни курсове

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Шерборн е малък, спокоен, исторически град, разположен в Дорсет, в югозападната част на Англия, където хората се радват на изобилие от чист въздух и хубаво време. Градът е добре устроен, като Лондон е само на два часа път с влак или кола, а други градове като Бат и Ексетер са само на час разстояние. В града се срещат редица исторически сгради, включително и красивото Абатство Шерборн, където някои от възпитаниците на училището изнасят концерти.

За училището

Създадено от Sherborne School през 1977 г., Sherborne International е бил първият международен център за обучение във Великобритания, а сега е едно от най-отличителните училища в страната. След завършването си в Sherborne International, много от учениците биват приети в едни от най–добрите пансионни училища (Badminton School, Cardiff Sixth Form College, Epsom College, Harrow School) и университети (University of Cambridge, University of Oxford, Durham University).

Учебни програми

Предлагат се само летни курсове за подготовка по следните програми: Pre-GCSE/ Pre-IGCSE, IGCSE/ GCSE, Pre-A-level.

Настаняване

Момичета и момчета се настаняват в отделни общежития, обикновено в единични или двойни стаи, някои от които са със собствен санитарен възел. Общежитията разполагат с Wi–Fi, общи помещения с възможност за гледане на телевизия, DVD плейъри, конзоли за игри, настолни компютри с достъп до принтери и малки кухни.

Спорт и развлечения

Училището има достъп до фантастични спортни съоръжения, включително напълно оборудвана фитнес зала, многофункционална зала за спорт, танцово студио и басейн. Учениците могат да участват в редица спортове, включително футбол, нетбол, бадминтон, баскетбол, крикет, тенис и лека атлетика. Предлагат се уроци по музика, а който желае би могъл да се присъедини и към училищния хор, оркестър или драматургични постановки. През уикендите се организират екскурзии до местни исторически забележителности.

Изисквания за прием

Прави се тест по английски език за определяне нивото на ученика.

education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия