Изберете страница

Shebbear College

Учебно заведение: Shebbear College

Местоположение: Shebbear, Beaworthy, Devon, UK

Възраст на учениците: 8 – 18 г.

Годишна такса: GBP 39 675

Образователни програми: 1–year GCSE, 2-year GCSE, BTEC, Pre-A level, A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Shebbear College е разположен в графство Девън, върху площ от 85 акра и притежава отлични съоръжения. Наскоро колежът отпразнува 175 години от своето създаване и се гордее с това, че продължава да предлага отлично образование, както на местните ученици, така и на големия брой международни ученици, които го посещават.

За училището

Shebbear College е едно от водещите частни училища в югозападната част на Англия, в което се обучават момчета и момичета на възраст между 3 и 18 г. Освен съвременно оборудваните класни стаи, спортните съоръжения и множеството ателиета за изкуство, текстил, дърворезба, скулптура и керамика, училището разполага и с музикален център снабден с множество зали за практика на музикални инструменти, танци, звукоизолирано звукозаписно студио, както и набор от компютри със софтуер за редактиране на музикални творби и голям брой пиана и клавиатури с марката на Steinway.

Учебни програми

Обучението се провежда по програмите GCSE, A-level и BTEC.

Настаняване

Учениците се настаняват в комфортни общежития обзаведени с модерни съоръжения, предоставящи всички необходими удобства на съвременния живот. Момчета и момичета са отделно. Всяка вечер и през уикендите за децата настанени на пансион се организират различни социални активности.

Спорт и развлечения

Извънкласната програма включва участие в традиционните за Англия спортове – ръгби, хокей, бадминтон, футбол, нетбол, крикет, волейбол; организират се клубове по музика и изкуства. Редовно се провеждат концерти, вечер на талантите, театрални постановки и художествени изложби, както и спортни състезания срещу отборите на други училища в югозападната част на Англия. Близостта на морския бряг позволява каране на сърф, разходки по местните плажове и други активности на открито. Ежегодно се провеждат и екскурзии до други държави, даващи възможност на учениците да обогатят своята култура и познания за различните националности.

Изисквания за прием:

  • Входящи изпити по английски език и математика;
  • Интервю по Скайп;
  • Добро ниво на разговорен английски език;
Висше образование, висше образование в Италия, education in London, Висше образование в чужбина