Shaftesbury School

0.00

Учебно заведение: Shaftesbury School
Местоположение: Шафтсбъри, Великобритания
Възраст на учениците: 11 -18 год.
Годишна такса: GBP 11 985
Образователни програми: GCSE, A Level, AS level, BTEC
Уеб сайт: www.shaftesburyschool.com/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

За училището

Shaftesbury School е държавно училище във Великобритания в покрайнините на град Шафтсбъри. Философията му се основава на основните християнски ценности и на три главни идеи: стремеж, действие и постижение. В обширния училищен парк има модерни игрища за футбол и крикет, напълно оборудвана фитнес зала, стена за катерене, спортен салон, зала за танци, арт студио и компютърна зала. В отделна сграда се провеждат занимания по актьорско майсторство.

Градът Шафтсбъри е един от най-старите във Великобритания с прекрасна гледка към живописната долина Блекмор. Стръмната калдъръмена улица „Голд Хил“ минава през целия град и стига до подножието на хълма, на който градът е построен.

Настаняване

Децата се настаняват в четири общежития, всяко от които носи името на олимпийски шампион – Thompson, Redgrave, Owens и Sanderson. Помещенията са просторни и разполагат с 2, 3 и 4 легла. За учениците в Sixth Form на разположение е и още едно крило с 24 самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Училището предлага богат избор от спортни занимания и развлечения – футбол, баскетбол, тенис, бадминтон, плуване, ръгби, катерене и др. Организират се кино вечери, състезания по боулинг, пейнтбол, тенис на маса и билярд, както и екскурзии до близки градове.

Изисквания за прием

Провежда се интервю и се полагат изпити по английски език и математика.

Ако искате детето Ви да затвърди познанията и уменията си по английски език, можете да разгледате предложенията ни за езикови ваканции в Англия.