Изберете страница

Saint Felix School

Учебно заведение: Saint Felix School

Местоположение: Suffolk, UK

Възраст на учениците: 13 – 18 г.

Годишна такса: GBP 33 453 – GBP 33 906

Образователни програми: GCSE, A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището е разположено на кратко разстояние от живописния морски крайбрежен град Саутволд на брега на Съфолк, с лесен достъп до големите летища и редовен влак до Лондон.

За училището

Създадено преди повече от 120 години, Saint Felix е независимо училище за бординг и дневни ученици на възраст от 9 до 18 години и едно от водещите училища, които предлагат изключително успешна подготовка по плуване. Съоръженията включват научни лаборатории, арт студия, център за фотография, музика и драма, театрално и танцово студио с 200 места, медицински център, параклис, многофункционален спортен център с 25-метров закрит отопляем басейн, игрища за скуош и спортна зала.

Учебни програми

Обучението е по британската образователна система по програмите GCSE и A Level.

Настаняване

Saint Felix разполага с 3 общежития – Fawcett House (момчета), Gardiner House (момчета) и Somerville House (момичета). По-малките ученици се настаняват в стаи по двама, а по-големите – в самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Предлагат се спортове като нетбол, хокей, футбол, ръгби, плуване, лека атлетика, крос кънтри, тенис, крикет, фехтовка и стрелба.

Изисквания за прием:

Кандидатите полагат тестове за прием и се провежда Skype интервю. Предлагат се стипендии за академични, музикални и спортни успехи.

education in London, висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина