Изберете страница

Roedean School

Учебно заведение: Roedean School

Местоположение: Брайтън, Великобритания

Възраст на учениците: 11 -18 год.

Годишна такса: GBP 39 825 – GBP 47 775

Образователни програми: GCSE, A Level, AS Levels

Уеб сайт: www.roedean.co.uk/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Училището за момичета Roedean School е едно от най-престижните пансионатни училища за момичета във Великобритания, което през годините от своето основаване в далечната 1885 г. е възпитало много известни дами-политици, актриси, писателки и журналистки. В самата база на Roedean има фитнес център, закрит басейн, голяма спортна зала, танцово студио, театрална зала с 320 места и кортове за нетбол, тенис и скуош.

Базата на училището е разположено на внушителните 480 акра. Тя има прекрасно местоположение на върха на внушителни крайбрежни скали в близост до един от най-оживените градове в Англия, Брайтън. Брайтън е и най-известният английски морски курорт, избран още през 18-ти век от британското кралско семейство за официална лятна резиденция.

Учебни програми

Академичната програма на всяко момиче се подбира по такъв начин, че да отговаря на нейните индивидуалните умения и интереси. След завършването си голяма част от възпитаничките на Roedean School постъпват в едни от най-добрите британски университети: Imperial College, London School of Economics, Cambridge University, Royal Holloway и University College London.

Настаняване

Училището разполага с 4 общежития за момичета на възраст 11-17 год. които предлагат всички съвременни удобства и имат прекрасна гледка към морето. Ученичките от горните класове се настаняват в самостоятелно общежитие Keswick, в което условията наподобяват на тези в университетските общежития.

Спорт и развлечения

Roedean School предлага богато многообразие от клубове по интереси, които наброяват общо 60! Сред клубовете има такива за предприемачество, стрелба с лък, астрономия, обществено полезен труд, гмуркане и много други.

Изисквания и прием

Roedean School е сред селективните пансионатни училища за момичета и приема се осъществява с полагане на приемен изпит, интервю и академична справка от предходното учебно заведение на кандидата.

Висше образование в чужбина, Висше образование, education in London, висше образование в Италия