Myddelton College

0.00

Учебно заведение: Myddelton College

Местоположение: Denbighshire, Северен Уелс

Възраст на учениците: 11-18 г.

Годишна такса: £36 600

Образователни програми: GCSE, A-Level

Уебсайт: https://www.myddeltoncollege.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

Местоположение

Myddelton College е ново пансионно училище във Великобритания с кампус, разположен в прекрасния пазарен град Denbigh, в Северен Уелс. Манчестър и Ливърпул са само на два часа път, а добрата транспортна структура прави лесен достъпа до цялата страна. Впечатляваща е планинската област Clwydian Range, а разнообразието от открити занимания в националния парк Snowdonia и Colwyn Bay е голямо.

За училището

Myddelton College е колеж за момичета и момчета от 11 до 18 години, в партньорство с дамското училище Adcote School. Помещава се в сграда от 1859 г. – част от световното архитектурно наследство, преустроена за съвременния живот. Построени са и уникални съоръжения – голям спортен център, стена за катерене, пещера за спускане, тенис корт, музикално студио, танцово студио, театър и др. В училището учат деца от Европа, Азия и Африка.

Образователни програми

Като почти всяко пансионно училище във Великобритания, Myddelton College предлага обучение по програмите GSCE и A-Level. Програмите на Myddelton College съчетават най-доброто от британската образователна система, модерно преподаване и подготовка с използване на силните страни на детето. За чуждестранните ученици се предлага допълнително три пъти седмично подготовка по английски език.

Настаняване

Момичетата и момчетата се настаняват според пол и възраст в двойни и тройни стаи в 4 общежития с капацитет около 50 деца. Училището осигурява униформа и спортен екип.

Спорт и извънкласни занимания

Myddelton College дава възможности за практикуване на катерене, триатлон, голф, тенис, бадминтон, баскетбол, бягане, спускане, планинско колоездене, лека атлетика, ориентиране, плуване. Освен това, училището разполага с плувен басейн, тенис кортове, съоръжения за фотография и керамика – за развиване на специфичните таланти. Други извънкласни занимания са: театър, клуб по дебати, радио и др.

Изисквания за прием

Апликационна форма, копие от паспорт, академична справка, препоръка, интервю в Skype, входящ тест.