Изберете страница

Mount Kelly College

Учебно заведение: Mount Kelly College

Местоположение: Тависток, Девон, Великобритания

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

Годишна такса: GBP 30 120 – 38 430

Образователни програми: GCSE, IGCSE, A Level

Уебсайт: http://www.mountkelly.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Mount Kelly College предлага дневни занимания и пансионно обучение на около 550 ученици, близо половината от които са от различни страни на света. Философията на колежа е баланс между добра академична подготовка и адекватни извънкласни занимания, в които децата естествено разгръщат индивидуалните си таланти. Училището разполага с модерни класни стаи, игрища за футбол, тенис, волейбол, скуош, баскетбол и хокей, закрит басейн, спортен салон, театрална и конферентна зала.

Местоположение

Mount Kelly College е основан през 1877 г. Разположен е в красива местност в долината Тави – на 20 мин от центъра на Тависток. Градът е на границата с Dartmoor National Park и в близост до известните крайморски градове Плимут и Екзитър. Училището е леснодостъпно с влак и автомобил.

Настаняване

Настаняването на учениците, които са на пансионно обучение, е в три сгради: една за учениците от долните курсове и 2 отделни за момичета и момчета от горните курсове.

Спорт и развлечения

Mount Kelly College има отлични спортни традиции. Основните спортове са хокей, нетбол, тенис, лека атлетика, плуване в 3 големи закрити басейна, крикет, ръгби, хокей и скуош.

Изисквания за прием

Държат се приемни изпити на училището, представя се академична справка за последните 2 години на обучение и интервю с представител на училището.

education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, Висше образование