Изберете страница

Lincoln Minster School

Учебно заведение: Lincoln Minster School

Местоположение: Lincoln, UK

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

Годишна такса: GBP 31 983

Образователни програми: GCSE, A-level, BTEC

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Град Линкълн е адмистративния център на графство Линкълншър. Разположен е в източната част на графството, с добри железопътни връзки с много от големите градове и летища във Великобритания. Всеки декември тук се провежда един от най-големите коледни базари в Европа, посещаван от над 250 000 души.

За училището

Lincoln Minster School е разположено в сърцето на престижната историческа местност „Бейлгейт“ на върха на хълма с изглед към град Линкълн. Училището се намира в близост до световноизвестните забележителности – Катедралата Линкълн и Замъка Линкълн, който може да се похвали с оригинално копие на „Магна Карта“ на постоянен дисплей. Основано като дневно и пансионно училище през 1996г., то е и член на Асоциацията на хоровите училища във Великобритания. Възпитаниците на Lincoln Minster School се насърчават да вземат участие в музикалната програма, която се предлага.

Учебни програми

Учениците се обучават по традиционната британска образователна система по програмите GCSE и A-level.

Настаняване

Учениците се настаняват в три прекрасни общежития, като са разпределени взависимост от пол и възраст. Стаите могат да бъдат с по едно, две или три легла. Общежитията разполагат с общи стаи за отдих, кухня, студиа за практика с музикални инструменти, както и външни пространства за практикуване на спорт.

Спорт и развлечения

Учениците могат да участват в следните спортове: лека атлетика, катерене, скуош, тенис, крикет, хокей, ръгби, футбол, нетбол, ветроходство, голф, конна езда. Организират се и клубове по драма, изкуство и музика.

Изисквания за прием:

  • Академична справка за последните 2 години на обучение;
  • Входящ тест по английски език;
  • Интервю по Скайп.

Стипендии

Учениците могат да кандидатстват и за стипендия на основа на академични, музикални, артистични или спортни постижения. За повече информация се обърнете към агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Lincoln Minster School в България.

Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия