Изберете страница

Kings Colleges Bournemouth

Учебно заведение: Kings College Bournemouth

Местоположение: Бормут, Великобритания

Възраст на учениците: 14-19 год.

Годишна такса: определя се според програмата на обучение и типа настаняване

Образователни програми: GCSE; A-Level; Foundation; Business Foundation; Tourism & Hospitality Management Foundation

Уеб сайт: http://www.kingscolleges.com/our-locations/kings-bournemouth/#.U1-PeFeS6Ro

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Kings Bournemouth е първото средно училище от веригата на Kings Colleges, създаден през 1957 г. Днес разполага с две сгради, заобиколени от прекрасни зелени площи, спортни игрища, арт студио и театър. Учениците се обучават в просторни, добре оборудвани класни стаи с интерактивни бели дъски, две компютърни зали, библиотека и научна лаборатория. Градът, в който се намира училището – Бормут, е един от най-живописните крайбрежни градове във Великобритания, с едни от най-прекрасните плажове в цялата страна.

Учебни програми

Академичните програми, които предлага Kings Bournemouth, са GCSE, A-Level, удължена подготвителна година (Extended Foundation), Business Foundation, Tourism and Hospitality Foundation. Обучението се провежда в малки групи от 4-10 ученика.

Настаняване

За ученици под 16 години, Kings Bournemouth предлага настаняване в избрани приемни семейства, които се намират в близост до училището. Учениците над 16 години се настаняват в новопостроената резиденция на елитното средно училище. За учениците над 18 години се предлага настаняване и в други 3 резиденции към училището. Настаняването е на полу-пансион (закуска и вечеря).

Спорт и развлечения

Учениците на Kings Bournemouth могат да спортуват в двора на училището, оборудвано със съоръжения за басктебол, бадминтон, тенис на маса и др. Посещението на фитнес и часове по аеробика са безплатни. Организират се и екскурзии до Лондон, Кеймбридж, Бат, Брайтън, Портсмут и др. Бормут предлага също и конна езда, летене с балон, голф или тенис към някой от местните клубове, плаване, сърфинг, уиндсърфинг, посещение на музеи, театри и кина.

Изисквания и прием

  • Академична справка с високи резултати
  • Сертификат за владеене на английски език с резултати IELTS 4.5 за GCSE, IELTS 5.5 за A-Level, 4.5 – 5.5 за Foundation програма

Учениците могат да положат тест по английски език в офиса на Скай Лайнс и след успешно представяне да преминат през Skype интервю.

висше образование в Италия, Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина