Изберете страница

Kent College

Учебно заведение: Kent College

Местоположение: Кентърбъри, Великобритания

Възраст на учениците: 11-18 год.

Годишна такса: GBP 30 216 – 41 580

Образователни програми: 1-year GCSE, 2-year GCSE, A-Level, International Baccalaureate

Уеб сайт: http://www.kentcollege.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Kent College се нарежда сред най-елитните училища за средно образование в югоизточна Англия. Учебният комплекс на пансионното училище е разположен върху площ от 80 декара и има големи прилежащи спортни игрища. Училището разполага със собствена учебна ферма и конна база. Общият брой на учениците е около 750.

Kent College е разположен в югоизточна Англия на 4 км. от морето и на 2 км. от историческия център на Кентърбъри – един от най-популярните градове във Великобритания, годишно посещаван от над 2.5 милиона туристи. Градчето, в което 25% от населението са студенти, е идеално разположено на час и половина път с влак от Лондон.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS и A-levels и се изучават испански, немски и френски език. Училището разполага със собствен оркестър, хор, рок и джаз група и се предлагат уроци по актьорско майсторство. Учениците могат да се запишат и на курс по изкуство и дизайн.

Настаняване

Базата на колежа разполага с четири общежития – две за момчета и две за момичета, за всяко от които има отговорен педагог. По този начин всяко от децата е под наблюдение и получава персонално внимание.

Спорт и развлечения

Отборът по хокей на Kent College е изключително добър и е отличен с няколко национални награди. Задължителните спортове, включени в академичната програма са: ръгби, хокей, крикет, нетбол, тенис и лека атлетика. Свободно избираемо се предлагат баскетбол, волейбол, скуош, плуване, бадминтон, танци, ориентиране, джудо, гребане, гимнастика, голф, фехтовка, ветроходство, футбол, йога, пилатес, както и клубове по интереси.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на 11,13 и 16 годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език на самото училище. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Разгледайте пълния списък с партньорските ни училища за средно образование в специализираната секция на нашия сайт.

education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование