Начало » Пансионни училища » Frensham Heights School

Frensham Heights School

0.00

Учебно заведение: Frensham Heights School
Местоположение: Фарнъм, Съри, Великобритания
Възраст на учениците: 11-18 год.
Годишна такса: GBP 30 870 – GBP 32 070
Образователни програми: GCSE, A-Level
Уеб сайт: http://www.frensham-heights.org.uk

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

За училището

Frensham Heights се нарежда сред най-изявените училища за приложни и сценични изкуства във Великобритания. Училището се гордее с много видни възпитаници сред които барабаниста на групата Пинк Флойд – Ник Мейсън, известни актьори и музиканти. Общият брой на учениците е около 520.

Местоположение

Пансионатното училище Frensham Heights се помещава в красиво имение на няколко километра от малкото градче Фарнъм и предлага очарователни гледки към околността.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS и A-level. На всички курсисти се препоръчва да изучават испански, немски или френски език и да изберат най-малко два предмета от областта на приложните и сценичните изкуства. Информационни технологии се преподава като свободноизбираема дисциплина.

Настаняване

Учениците се настаняват спрямо пола и възрастта си в общежития към базата на училището. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни спални, а по-малките в стаи с още 2-3 деца. Храна може да се приготвя в обособени кухненски помещения.

Спорт и развлечения

Физическата подготовка е сред основните приоритети в учебната програма на Frensham Heights. В училището се преподават крикет, ръгби, тенис, волейбол, нетбол, хокей, плуване, футбол, баскетбол, бадминтон, лека атлетика, маратонно бягане и софтбол. Децата активно могат да участват и в училищния хор, оркестър или рок група и да посещават курсове по графичен дизайн, изкуство и фотография.

Изисквания и прием

Приемат се ученици на възраст 3, 11, 13 и 16 години, като кандидатите полагат специален изпит на училището, явяват се на интервю и изпращат препоръки.