Изберете страница

Felsted School

Учебно заведение: Felsted School

Местоположение: Felsted, Essex, UK

Възраст на учениците: 9 – 18г.

Годишна такса: GBP 44 100

Образователни програми: GCSE, A Level, IB Programme

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището се намира в северната част на известното историческо графство Есекс, само на час от Лондон и Кеймбридж, в близост до летищата Стейнстед и Хийтроу.

За училището

Основано през далечната 1564 г. и разположено върху площ от 80 хектара, Felsted School приветства ученици от цял свят. Учебната програма е поднесена по вълнуващ и стимулиращ начин, а малките размери на класовете спомагат за индивидуалното развитие на всеки ученик.

Училището разполага с отлични спортни съоръжения, които включват просторни игрища, отопляеми външни и вътрешни плувни басейни, кортове за скуош и тенис, професионален фитнес салон, музикално училище и напълно оборудвана зала за театрални и музикални представления.

Учебни програми

Felsted School предлага обучение по традиционната британска система с програмите GCSE, A Level и по международната програма IB. Всяка една от програмите разполага с широка гама от предмети.

По отношение на резултатите:

  • 82% са постигнали A*-C на изпитите за A Level;
  • 46% са постигнали 9-7 (A*-A), а 80% 9-5 (A*-C) на GCSE изпитите.

Училището е известно със своите водещи програми за съвместно обучение и лидерство. Такова е установеното партньорство с Junior Guildhall School of Music.

Настаняване

Общият брой на общежитията е осем, като момчета и момичета се настаняват отделно. Спалните помещения са комфортни и светли, като по-големите деца са в единични стаи.

Спорт и развлечения

В извънкласните часове учениците имат възможност да практикуват ръгби, хокей, крикет, нетбол, тенис, фулбол, баскетбол и др.

Ходеното на пазар и на кино прожекции в Брейнтрий, Челмсфорд и Кеймбридж са част от нещата, които учениците обичат да правят като извънкласни занимания, както и посещението на местни ресторанти, тематични паркове и туристически забележителности.

Изисквания за прием

Представя се академична справка, полага се входящ тест за определяне на нивото на английския и се провежда Skype интервю.

висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, Висше образование, education in London