Изберете страница

Ellesmere College

Учебно заведение: Ellesmere College

Местоположение: Ellesmere, Shropshire, UK

Възраст на учениците: 13 – 18 г.

Годишна такса: GBP 40 635

Образователни програми: GCSE, BTEC, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Разположенa върху площ от 50 хектара, сградата на училището се намира в графство Шропшиър, в близост до малкия исторически град Елсмиър и само на по-малко от 100 км. от вторите по големина градове във Великобритания – Манчестър и Бирмингам. Летището в Ливърпул е само на час път с кола. Идеалната локация на колежа предоставя отличната възможност на учениците да се възползват от огромния набор от развлечения, които предлагат двата мегаполиса, докато живеят и учат в спокойната обстановка на малкия град.

За училището

Ellesmere College е учебно заведение за момчета и момичета, основано през 1884 г. в красивата английска провинция. Училището предлага на своите възпитаници да постигнат успех както в обучението си, така и в широк спектър от дейности, включително музика, изкуство, спорт и драматургия. То е едно от деветте Athlete Friendly Education Centre (AFEC) акредитирани училища в света. Към днешна дата в Ellesmere College се обучават около 550 ученици, от които 239 са настанени на пансион. Обучението е в малки класове, а безбройните извънкласни дейности се провеждат в една изключително спокойна и приятелска атмосфера.

Учебни програми

Великобритания има световна репутация на своите образователни стандарти и Ellesmere подкрепя тази традиция, като се концентрира върху академичните и социалните нужди на всеки ученик.

Училището предлага подготовка по програмите GCSE, BTEC, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB, като дава възможност на своите възпитаници да се насладят на разнообразни спортни и социални дейности. Благодарение на впечатляващите си резултати, учениците продължават обучението си в университети на световно ниво.

Настаняване

Приемът на пансионни ученици започва от 13 г. възраст. Общежитията разполагат с всекидневна с телевизия и DVD плеъри, напълно оборудвана и наскоро реновирана кухня, компютърни зали, библиотека, стая за игри с маси за билярд и тенис. По-малките ученици се настаняват в спални помещения с до 4 легла, а по-големите – в единични или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Отличните съоръжения на колежа разполагат с модерен спортен център включващ зала за фитнес, закрит плувен басейн, стена за катерене и др. За любителите на спорта се предоставя възможност за трениране във всяка една олимпийска дисциплина, както и в общо седемте спортни академии по крикет, футбол, голф, ръгби, стрелба, плуване и тенис .

Изисквания за прием

Изисква се академична справка от настоящото училище, след което кандидатите полагат тест по английски език и математика и провеждат Skype интервю с представител на колежа.

Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия