Изберете страница

Eastbourne College

Учебно заведение: Eastbourne College

Местоположение: Ийстбоурн, Великобритания

Възраст на учениците: 13-18 год.

Годишна такса: GBP 43 740 – 44 415

Образователни програми: GCSE, A Level

Уеб сайт: http://www.eastbourne-college.co.uk

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

 

За училището

Eastbourne College е основан през 1867 год. Първоначално училището за средно образование е било само за момчета, но един век по-късно се преобразува в смесено училище. По традиция възпитаниците на Eastbourne много успешно се реализират в сферата на сценичните изкуства. В училището се обучават около 630 ученика. Базата има отлично местоположение в жилищната зона на морския град Ийстбоурн, разположен на южното крайбрежие на Англия.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS и A-levels. Изучават се френски, немски и испански език. В училището за средно образование има оркестър, хор, поп и суинг група , както и уроци по актьорско майсторство, изкуство и дизайн. Организират и разменни програми с училища в Германия, Испания, Франция и Швейцария.

Настаняване

Общежитията са с капацитет от 60 души и учениците се настаняват спрямо пола им. Във всяко общежитие има отговорен домакин и медицински персонал. Столовата е обща за всички ученици.

Спорт и развлечения

В Eastbourne College особено застъпени са голфа, карането на сърф и ветроходството. Записването за определена спортна дисциплина е задължително. Учениците могат да избират измежду волейбол, тенис, скуош, ръгби, футбол, крикет, хокей, нетбол, бадмингтон, плуване, водно поло, лека атлетика, баскетбол, джудо, фехтовка, гребане и ветроходство. Сред клубовете по интереси са история, дебати, благотворителна дейност, класически науки и др.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на 13 и 16 годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език на самото училище. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Ако искате Вашето дете да продължи своето средно образование в Eastbourne College, но не сте уверени, че има необходимите познания по английски език, можете да го запишете на езикова ваканция. Вижте какви езикови ваканции в чужбина предлагаме или директно ни отправете запитване на info@skylines-bg.com, за да намерим най-доброто предложение за Вас.

education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование