Изберете страница

Dover College

Учебно заведение: Dover College

Местоположение: Дувър, Кент, Великобритания

Възраст на учениците: 11-18 год.

Годишна такса: GBP 36 000 – 40 515

Образователни програми: GCSE, Pre-A Level, A Level

Уеб сайт: http://www.dovercollege.org.uk

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Dover College е основан през 1871 г. в Дувър – пристанищен град разположен в югоизточна Англия. Базата на колежа за средно образование в Англия се намира в имение, което в миналото е било собственост на манастира „Свети Мартин”. Училището е с малък размер и се гордее с факта, че предлага приятелска среда за обучение. Обучението се води в малки класове от 10 до 15 души, като общият брой на учениците е около 350 души. Музиката, изкуството и актьорското майсторство са особено застъпени в учебната програма.

Град Дувър се намира в графство Кент и е известен със своя голям замък, който поради стратегическото си положение, от древността си е спечелил прозвището “ключ към Англия”.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS и A-levels. Изучават се френски и испански език и се организират разменни програми с училища в чужбина. В училището има оркестър, хор, и джаз група. Децата могат да се запишат на курс по актьорско майсторство, дизайн, текстил, керамика, фотография и изобразително изкуство.

Настаняване

Училището разполага с 4 отделни комфортни общежития за момичета и момчета. Всяко общежитие разполага с медицински персонал. Изхранването става в обща столова, като децата могат да си приготвят леки закуски и напитки в обособени кухненски помещения.

Спорт и развлечения

Предлагат се традиционните видове спорт като: лека атлетика, баскетбол, крикет, фехтовка, маратонно бягане, хокей, нетбол, футбол, плуване и тенис. Ученици от Dover College често вземат участие в национални състезания по футбол, хокей и крикет. Предлагат се клубове по карате, шах, бридж, дебати, фотография, опазване на околната среда, компютри и грънчарство. През уикендите се организират развлекателни мероприятия..

Изисквания и прием

В Dover College се приемат кандидати на 11,13 и 16 годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език на самото училище. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Ако искате Вашето дете да продължи своето средно образование в Англия, но не сте уверени, че има необходимите познания по английски език, можете да го запишете на езикова ваканция. Вижте какви езикови ваканции в чужбина предлагаме или директно ни отправете запитване на info@skylines-bg.com, за да намерим най-доброто предложение за Вас.

висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London