Изберете страница

Dollar Academy

Учебно заведение: Dollar Academy

Местоположение: Scotland, UK

Възраст на учениците: 10 – 18 год.

Годишна такса: GBP 36 261 – GBP 38 601

Образователни програми: National 5 Qualifications, Scottish Advanced Highers, Scottish Highers

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Вдъхновяващо красивият кампус на Dollar Academy е разположен в подножието на планинската верига Ochil Hills, в малкото живописно градче Долар. Освен неповторимия си чар и природа, градът е добре снабден с най-различни удобства (супермаркети, кафенета, художествени галерии, дентални кабинети, оптики и козметични студиа). Намира се на достъпно разстояние от големите градове в Централна Шотландия и на около час от летищата Единбург и Глазгоу.

За училището

Dollar Academy е едно от най-старите училища за смесено обучение (момчета и момичета). Слави се с отличните си академични постижения, голямото разнообразие от предмети, първокласни съоръжения и изключителен екип от професионалисти.

Учебни програми

Подобно на повечето училища в Шотландия, Dollar Academy следва шотландската образователна система, която в много отношения се доближава до английската. До навършване на 16-годишна възраст, учениците изучат голям брой от предмети, а през последните години от обучението си между 3 и 5.

Настаняване

Трите общежития на територията на училището са оборудвани по възможно най-високите стандарти. Момчетата и момичетата живеят отделно, като обикновено по-големите разполагат със своя собствена стая, докато по-малките се настаняват в спални помещения по трима. Стаите са просторни и светли, с достатъчно място за съхранение и всичко, от което децата имат нужда, за да се чувстват комфортно и като у дома си. Всяко общежитие има собствена просторна градина с барбекю.

Спорт и развлечения

Всяка неделя учениците получават пълна програма с предвидени екскурзии и посещения на събития и активности включващи тематични паркове, спортни събития, пейнтбол, картинг, търсене на съкровища, изкачване на стени, пазар, кино, спектакли и концерти. Освен това, децата се възползват от отличните спортни и развлекателни съоръжения, които училището предлага като тревни площи за игри, фитнес зали, плувен басейн, музикални зали и др.

Изисквания за прием

Представя се академична справка от настоящото училище и препоръка от преподавател (за деца в по-големите възрастови групи), полага се тест за прием в офиса на Скай Лайнс и се провежда Skype интервю с ректора на училището.

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London, Висше образование