Изберете страница

Concord College

Учебно заведение: Concord College

Местоположение: Шрюсбери, Великобритания

Възраст на учениците: 13-19 год.

Годишна такса: GBP 53 400

Образователни програми: GCSE, A Level

Уеб сайт: http://www.concordcollegeuk.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Concord College е пансионно училище, основано през 1949 г. То има завидна репутация в подготовката на кандидати за топ университетите във Великобритания, сред които Оксфорд, Кеймбридж, Импириал Колидж, Уоруик и LSE. Училището е специализирано в точните науки и се гордее с отличните резултати на своите възпитаници, голяма част, от които продължават да следват медицина.

Училищният комплекс на Concord College е част от обширно провинциално имение, разположено в близост до Актън Бурнел в особено живописната част на графство Шопшир.

Учебни програми

Колежът предлага академичните програми GCSE, AS и A-Level, като класовете са малки, по 10 души. По избор могат да се изучават испански, френски, немски, японски и китайски език. Колежа има оркестър, хор и музикални групи.

Настаняване

Учениците се настаняват в пансион, разположен в учебния комплекс на приблизително 200 метра от сградата на училището. Децата разполагат със самостоятелни стаи в отделни общежития за момчета и момичета с обособени кухненски помещения. Столовата към колежа предлага закуска, обяд и вечеря.

Спорт и развлечения

Основните видове спорт, които са неизменна част от академичното образование на възпитаниците на колежа са: плуване, тенис, футбол, карате, ръгби, бадмингтон, баскетбол, скуош, спортна стрелба и езда. Децата могат да се включат в клуб по бридж, дебати, пеене, рисуване, готварство или в редакцията на училищния вестник. Организират се редовни екскурзии до други европейски държави.

Изисквания и прием

Concord College е пансионно училище, в което се приемат кандидати на 13, 14 и 16 годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език и математика на самото училище. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Ако искате Вашето дете да усъвършенства чуждоезиковите си умения, за бъде прието по-лесно в избраното от Вас пансионно училище, можете да го запишете на езикова ваканция в Англия или друга предпочитана от Вас дестинация за езикови ваканция в чужбина.

Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование, education in London