Изберете страница

Clifton College

Учебно заведение: Clifton College
Местоположение: Клифтън, Бристъл, Великобритания
Възраст на учениците: 13-18 год.
Годишна такса: GBP 38 625 – 42 195
Образователни програми: GCSE, A-Level
Уеб сайт: http://www.cliftoncollegeuk.com

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Clifton College e основан преди приблизително 150 години – през 1862 год. Във Великобритания, колежът се нарежда сред най-елитните пансионни училища и предлага класическо британско средно образование. Училището е особено силно в областта на изкуството и музиката и през годините е възпитало много видни политици, актьори и музиканти, както и 3 лауреата на Нобеловата награда – Сър Невил Мот (физика), Сър Джон Хикс (икономика) и Джон Коудери Кендрю (химия).

Clifton College се помещава във внушително красиви готически сгради, разположени над градчето Клифтън в югозападна Великобритания. Само на 18 км. от града се намира известния минерален курорт Бат, на 40 км. е разположена столицата на Уелс-Кардиф.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми, заложени в класическото британско средно образование – GCSE, AS и A-levels. Колежът предлага богат избор от предмети от различни области, измежду които учениците избират своите дисциплини. Изучават се френски, немски, испански и китайски език. В училището има формирани музикални групи. Децата могат да се запишат на курс по дизайн, грънчарство или информационни технологии.

Настаняване

Училището разполага с отделни общежития за момичета и момчета с капацитет от 60 души. Всяко общежитие разполага с медицински център. Изхранването става в обща столова, но децата могат да си приготвят леки закуски и напитки в обособени кухненски помещения.

Спорт и развлечения

Всички ученици се задължават да участват в един от следните спортове: нетбол, хокей, футбол, крикет, ръгби, скуош, тенис, гребне, плуване, фехтовка и лека атлетика. Учениците имат възможността да се запишат и в един от 30 клуба по интереси, сред които: шах, политика, екология, философия и дебати. Организират се и разменни програми с училища във Франция, Германия, Испания и Мексико.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на 13,14 и 16 годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език на Clifton College. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Ако искате Вашето дете да продължи своето средно образование във Великобритания, може да разгледате и езиковите ваканции в чужбина, които предлагаме.

education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия