Изберете страница

Christ’s Hospital

Учебно заведение: Christ’s Hospital

Местоположение: Horsham, West Sussex, UK

Възраст на учениците: 11 – 18г.

Годишна такса: GBP 41 910

Образователни програми: GCSE, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището се намира в Западен Съсекс в югоизточната част на Великобритания. Разположено в живописна провинция между Лондон и Брайтън, Christ’s Hospital е само на 30 км южно от летище Гетуик и на 60 км от летище Хийтроу. Голямо предимство е, че училището има собствена железопътна гара с редовни влакове до Лондон, летище Гетуик и Южното крайбрежие.

За училището

Christ’s Hospital, известно със своето изключително ниво на обучение и разнообразие от националности, е учебно заведение за дневни ученици и ученици на пълен пансион на възраст от 11 до 18 години. Основано през далечната 1552 г. от крал Едуард VI, училището се гордее със своите утвърдени традиции, като една от тях несъмнено е уникалната по рода си и разпознаваема униформа, която се е запазила почти непроменена в продължение на 460 години. Общият брой на учениците е 900, като 12% от тях са международни.

Учебни програми

Учениците на Christ’s Hospital се отличават с едни от най-добрите и водещи резултати в страната. След завършването си 98% от тях продължават образованието си във водещи университети във Великобритания и чужбина, а всяка година между 8 и 10 ученици биват приети в Оксфорд и Кеймбридж. Christ’s Hospital се гордее и с високите си постижения в областта на музиката, като славата му е на единственото училище в света, в което всеки ден има изпълнения на живо от различни музикални асамбли.

Настаняване

На разположение са 8 общежития за момичета и 8 за момчета със средно 45-50 ученика във всяко. Ученици в последната си година на обучение се настаняват в отделни смесени помещения. В следобедите и през почивните дни се организират екскурзии, посещения на кино прожекции, театрални постановки и зали за игра на боулинг. Извънкласните активности, които се организират в общежитията, се провеждат всяка сряда вечер.

Спорт и развлечения

Разнообразната учебна програма е съчетана с широка гама спорт, музика, изкуство, драма и други извънкласни дейности и клубове по интереси. Практикуват се спортове като баскетбол, тенис, крикет, плуване, катерене на стена и се предлагат активности и клубове по дебати, шах, изнасяне на публични речи и др. Училищните екскурзии включват дестинации по целия свят, като последно учениците плаваха по Егейско море, посетиха Ню Йорк, както и по-голямата част от Европа – Германия, Франция, Испания, Италия.

Изисквания за прием

Попълва се регистрационна форма и се представя академична справка от настоящото училище на кандидата. Следва вземане на решение за най-подходящия начин за тестване на знанията на ученика.

Висше образование, висше образование в Италия, education in London, Висше образование в чужбина